Народний Рух України та Молодий Народний Рух, Дніпропетровські обласні осередки

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 31 травня 2011, 23:25
Дніпропетровщина була одним із центрів утворення Народного Руху України. За два десятиріччя свого існування ця організація зробила значний внесок в утворення та розбудову Української держави, яка, тим не менш, ще остаточно не відбулася.
Народний Рух України та Молодий Народний Рух, Дніпропетровські обласні осередки

Про діяльність Дніпропетровських осередків партії зі «Справжньою вартою» спілкувався заступник голови обласної організації, керівника управи обласної організації та очільник обласного осередку Молодого Народного Руху Артем Іванців.

Скажіть будь-ласка, коли на Дніпропетровщині була заснована організація Народного Руху України, хто її очолював і хто зараз очолює?

– За збігом обставин, наша обласна організація була заснована 24 серпня 1989 року.

Спочатку конкретного голови не було. Було 7 співголів. Це був В’ячеслав Коваль, Іван Шулик, Сергій Конєв та інші. Потім був обраний єдиний голова. Ним став Іван Шулик, який очолював організацію до 1996 року. Потім він очолював організаційний відділ центрального апарату Народного руху України (тоді це називалось секретаріатом центрального проводу). Два роки організацію очолював Володимир Михайлишин (1996 – 1998 рр). Потім Сергій Конєв (1998 – 2001 рр). І з 2001 року очолює Віктор Сиченко.

Молодий Народний Рух у нас в області був заснований у 1995 році. Його першим головою був Денис Малий.  Він зараз відійшов від політики, але все одно приймає участь у роботі організації. Я очолив організацію наприкінці 2006 року.

Які заходи проводить Ваша організація?

– Першочерговим завданням молодого Народного Руху є участь у заходах Народного Руху України. Зокрема, вшанування різних дат пов’язаних із нашим минулим, нашою історією, із покладанням квітів, мітинги. Безумовно, участь у виборах. На останніх виборах Молодий Народний Рух дав 72 члени дільничних виборчих комісій у Дніпропетровську.

А також проводимо і свої власні заходи. До них належать виїзди на Говерлу,  які відбуваються у липні кожного року  і  День Державного суверенітету України 16 липня. Кожного року в червні у Зашкові проводимо молодіжні фестивалі. Беремо участь в організації роботи школи «Молодого лідера».

У нас в області практикується партійний туризм. Ми запрошуємо студентів брати участь у різних поїздках по Україні. Їздили на кам’яні могили до Чернігова, Почаєва.

Тобто деякі студенти поїхали безкоштовно?

– Так. Завдяки цьому ми отримуємо нових членів партії.

Які партії та громадські організації в українському націоналістичному середовищі Ви вважаєте своїми союзниками?

– Зараз важко про це говорити. Ми співпрацюємо із всеукраїнським об’єднанням «Батьківщина». Наприклад, наш представник Олександр Шабанов був обраний депутатом обласної ради від партії ВО «Батьківщина», тому він був змушений припинити своє членство в Народному Русі України. Також співпрацюємо з Українською Народною Партією. Хоча на даний час я не бачу можливості реального об’єднання з кимось. Зараз Народний Рух вимушений працювати сам по собі у співпраці з іншими організаціями.

Безумовно, з цими організаціями співпрацює не лише молодіжна частина, а й увесь Дніпропетровський осередок Народного Руху України. Це мало своє вираження і під час виборів, як президентських, так і місцевих, коли ми підтримували Юлію Тимошенко і наші представники працювали у виборчих комісіях різних рівнів і балотувалися до місцевих рад.

Яка мета Вашої організації?

– Ми є молодіжним крилом політичної партії. А у кожної партії метою є прихід до влади. У Народного Руху метою є через прихід до влади провести зміни в Україні. Молодий Рух повинен допомогти.

Ще, безумовно, ми докладаємо зусиль до активізації молоді та прагнемо спрямувати її у правильне русло. Ми готуємо молодь до активної роботи в громадському суспільстві, і зокрема, в партії.

Куди мають звертатися ті, кого зацікавила Ваша організація?

– Нині Дніпропетровська обласна організація Народного Руху України та Молодого Народного Руху розташована за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Комсомольська, 4.

Дякую Вам за розмову.

comments powered by HyperComments