Державі вже не потрібне? На Дніпродзержинському підприємстві «Цирконій» повністю припинено виробничу діяльність

Субота, 10 грудня 2011, 10:54
На Дніпродзержинському державному науково-виробничому підприємстві «Цирконій» склалася критична ситуація: виробничу діяльність повністю припинено, технологічні та побутові будівлі не опалюються, відсутні кошти на нейтралізацію та утилізацію технологічних розчинів.
Державі вже не потрібне? На Дніпродзержинському підприємстві «Цирконій» повністю припинено виробничу діяльність

За повідомленням профспілкового комітету, «працівники підприємства, зневірившись у відроджені виробництва, втративши надію отримати хоч-якісь гроші (заборгованість із заробітної плати складає 4 місяці та сягає суми близько 7 млн грн), масово звільняються із замерзаючого підприємства».

Міністерство енергетики та вугільної промисловості продовжує ухилятися від вирішення питань щодо фінансування підприємства. Міністерство відмовило голові профспілкового комітету у зустрічі з міністром Юрієм Бойком. Профком продовжує відстоювати права колективу, не виключаючи можливості проведення страйку.

Державне науково-виробниче підприємство «Цирконій», засноване в 1992 році — один із великих виробників цирконієво-гафнієвої продукції в Україні, має потужності для забезпечення потреб ядерно-паливного циклу — випуск металевого цирконію, виробляє також лігатури та сплави, хімічні сполуки на основі гафнію. Розташоване на промисловому майданчику колишнього Придніпровського хімічного заводу у Дніпродзержинську.

comments powered by HyperComments