Перший в Україні інтернет-трамвай вийшов на маршрут у Дніпропетровську

Середа, 14 грудня 2011, 10:46
Перший в Україні Інтернет - трамвай вийшов на маршрут у Дніпропетровську. У вагоні встановили обладнання, яке дає можливість бездротового доступу до мережі.
Перший в Україні інтернет-трамвай вийшов на маршрут у Дніпропетровську

Уже кілька днів першим трамвайним маршрутом курсує вагон із написом " Wi-Fi - зона". Більшість пасажирів - пенсіонери. Про нову послугу мало що знають. Натомість студенти вишів нововведення одразу оцінили. Й радіють, що таких трамваїв у місті скоро буде більше. Тож можна легко поєднувати корисне й приємне.

 - Студент їде на екзамен, заліз до файлу, загуглив, якусь інформацію набрав і нормально. Фільм можна подивитися, - каже студент Костянитин Грищенко. Транспортники кажуть: від кількості споживачів нової послуги залежатиме  майбутнє Інтернет-трамваїв. Така умова приватної компанії, яка встановила необхідне обладнання.    

Заступник начальника КП "Дніпроектротранспорт" Михайло Бойко повідомив: - Якщо цей проект буде мати успіх, тоді це буде не тільки один вагон, а кілька вагонів. Може з часом і кілька десятків вагонів. Експеримент з Інтернет-трамваєм триватиме до кінця року. А в недалекій перспективі в Дніпропетровську обіцяють обладнати вільним доступом до Інтернету ще й тролейбус. 

comments powered by HyperComments