У Дніпропетровську мешкає винахідник – власник понад сорока патентів

Середа, 22 лютого 2012, 15:37
За двадцять років незалежності України кількість винахідників зменшилась у двадцять разів. Знизився престиж професії та підвищились тарифи на реєстрацію винаходів. Щоб стати правовласником, окрім оригінальної розробки, потрібно ще близько двох тисяч гривень та три роки очікування.
У Дніпропетровську мешкає винахідник –  власник понад сорока патентів

У Дніпропетровську мешкає винахідник-власник понад сорока патентів. Шлях винахідника Володимир Іванович Парфьонов розпочинав з майстра по ремонту телевізорів. Завдяки високій кваліфікації у сімдесяті йому довіряли ремонтувати зламану техніку першого секретаря Дніпропетровського обкому компартії.

Потім він працював у науково-дослідницькому інституті, його винахід й досі діє на третій випалювальній машині Костомукського гірничо-збагачувального комбінату в Карелії. Із запуском цього пристрою сталася цікава історія. 

Зараз Володимир Парфьонов має понад сорок запатентованих винаходів, сім з них — впроваждені Укрзалізницею. Ще до трагедії на переїзді у Марганці він розробив та зареєтрував пристрій, який не дає водіям перетинати залізничне полотно, якщо наближається потяг. Володимир Парфьонов не сидить склавши руки в очікуванні реалізації своїх розробок. Він викладає у школі юних винахідників, навчає хлопців нестандартно мислити та втілювати ідеї у проекти.

comments powered by HyperComments