У Дніпропетровську сирота сплачує за ночівлю у власному будинку

Четвер, 8 березня 2012, 14:06
У житлі, що лишилося вихованцю інтернату від батьків, прописались квартиранти. За півроку після рішення суду про виселення, вони не покинули будинок. Хлопець стверджує — його пускають під дах суворо за розкладом. А ще примушують сплачувати за світло.
У Дніпропетровську сирота сплачує за ночівлю у власному будинку

 

Житло за Сергієм Фокіним закріпили 2004 року, коли хлопець потрапив в інтернат. Мати позбавили батьківських прав. Коли прийшов час отримувати паспорт, він звернувся по прописку, а виявилося у його житлі — чужі люди. У суді з’ясувалося — за час перебування хлопця в інтернаті мати здала будинок квартирантам.

Та ще й прописала. Феміда стала на бік парубка в апеляційній інстанції. Рішення про виселення подружжя з будинку Сергія суд виніс у жовтні минулого року. Втім, тимчасові гості нікуди не пішли. А тільки дозволили сироті ночувати в одній з кімнат — з сьомої вечора до сьомої ранку. Та ще й з оплатою комунальних послуг. Квартиранти із такою версією не згодні. Кажуть: про своє виселення вперше чують. Як і про гроші, які сплачував парубок. А у будинку, мовляв, живуть зі згоди другої власниці житла — матері Сергія. Те, що родина з малими дітьми давно мешкає у будинку Фокіних, підтверджує голова квартального комітету. Говорить:  до неї вони не раз звертались за довідками. Через це ледве не лишилася у справі крайньою. У районній службі у справах дітей вважають, що прояснити ситуацію могла б мати Сергія.

Втім, із нею зустрітися соціальним працівникам не вдалося. Але оскільки рішення суду ніким не оскаржене, — займати житло хлопця квартирантам все рівно лишилося недовго. Вже є виконавча постанова про примусове виселення. У Дніпропетровську такі квартирні суперечки із сирітським житлом — не поодинокі. Лише за останній рік профільна комісія нарахувала чотири. Всього у Дніпропетровську тисяча дев’ятсот дітей-сиріт, більше половини з них мають житло. Найближчим часом можновладці обіцяють провести ревізію цих квартир — з метою виявлення проблем, аналогічних Сергієвій. Хлопець тим часом житиме гостем у власній кімнаті — поки чекатиме на виконавців. З моменту отримання адресатами постанови про примусове виселення має пройти п’ятнадцять діб.

 

comments powered by HyperComments