Громадськість у Дніпропетровську порадиться щодо визначення меж виборчих округів

Понеділок, 19 березня 2012, 16:51
Визначення меж виборчих округів на виборах народних депутатів у Дніпропетровській області - до цього обговорення закликає дніпропетровців Комітет виборців України (КВУ) та низка інших громадських об'єднань.
Громадськість у Дніпропетровську порадиться щодо визначення меж виборчих округів

Громадське обговорення відбудеться 20 березня у Будинку профспілок (пр. Карла Маркса, 93), 5 поверх, кімната № 510 с 14.00 до 18.00. Початок реєстрації учасників - 13.30.

Метою громадського обговорення є залучення широкого кола експертів громадянського суспільства, а також представників всіх зацікавлених сторін до процесу встановлення меж округів у Дніпропетровській області, створення умов для встановлення ефективного діалогу між законодавцями, громадськими експертами, виборцями та суб'єктами виборчого процесу, а також напрацювання рекомендацій для ЦВК.

Організаторами слухань є Громадський консорціум виборчих ініціатив, до складу якого входять ВГО «Комітет виборців України», громадянська мережа «Опора», Лабораторія законодавчих ініціатив та Український незалежний центр політичних досліджень.

_______________

Чинне законодавство України не передбачає жодної участі громадських організацій у формуванні виборчих округів, але подібне обговорення може допомогти виборцям зрозуміти технологію створення мажоритарних округів та виробити якісь уявні критерії для їх формування.

comments powered by HyperComments