Дніпропетровські парки стануть ще й віртуальними

Четвер, 29 березня 2012, 14:40
У Дніпропетровську буде створено електронну карту місць відпочинку. Окрім цього, в усіх місцях відпочинку варто розвинути мережу Wi-Fi.
Дніпропетровські парки стануть ще й віртуальними

Таке завдання під час наради з благоустрою міста поставив Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, інформує прес-служба.

«Це потрібно не лише гостям міста, а й його жителям, які наразі активно користуються Інтернетом. Завдяки такій системі кожен буде розуміти, які культурні заходи та у якому місці проходять, як сьогодні організувати своє дозвілля», - сказав він.

У рамках реконструкції парку ім. Глоби буде створено площу 80-річчя Дніпропетровської області, на якій будуть встановлені дошки пошани видатних жителів області, фонтан та лавки для відпочинку. Також у парку планується висадити нові дерева та кущі, викласти нові доріжки, відремонтувати зовнішнє освітлення, встановити дитячі майданчики, влаштувати вхід з вул. Сєрова та новий вхід в парк з вул. Комсомольської.

Губернатор поставив завдання проаналізувати всі міста відпочинку в Дніпропетровську та області та скласти програми з їх благоустрою. Щоб у кожному місті та районі були створені місця для відпочинку. Необхідно проаналізувати стан зелених насаджень та створити план по їх збільшенню. «Дерева та кущі – це не лише затишок міста, це чисте повітря, яким будуть дихати жителі регіону. Чисте повітря – це, перш за все, здоров’я наших дітей», - сказав Олександр Вілкул.

 Голова Дніпропетровської облдержадміністрації відзначив, що особливу увагу потрібно звернути на місця відпочинку та парки поруч з вищими навчальними закладами. Потрібно в цих місцях передбачити можливість створення мережі Wi-Fi та проаналізувати стан спортивних майданчиків.

«Минулого року Дніпропетровськ посів друге місце у Всеукраїнському конкурсі з благоустрою. У перспективі цього року головне місто Дніпропетровщини повинно здобути перемогу та вийти на рівень благоустрою промислових міст Європи», - сказав Олександр Вілкул.

comments powered by HyperComments