Мексика хоче співпрацювати з Дніпропетровським регіоном у космічній галузі

П'ятниця, 30 березня 2012, 17:07
Мексика зацікавлена у співпраці з Дніпропетровським регіоном, особливо в космічній галузі. Про це заявила надзвичайний і повноважний посол Мексики в Україні Беренісе Рендон Тавалера на зустрічі з першим заступником Дніпропетровської ОДА В'ячеславом Задорожним.
Мексика хоче співпрацювати з Дніпропетровським регіоном у космічній галузі

 "Мета мого візиту познайомитися ближче з потенціалом Дніпропетровської області, оскільки вона є одним з провідних партнерів у товарообміні між Мексикою та Україною, зокрема на неї припадає 1/6 частина цього обміну, тому ми тут бачимо великий потенціал і хотіли б розвивати цю співпрацю. Я звернула увагу, що ваша область має високий рівень розвитку інфраструктури, вона є космічної столицею України, у вас дуже розвинена космічна галузь і тут дійсно є люди, які є експертами у цій галузі. Мексика починає розвиток цієї сфери. Створено Національне космічне агентство і воно хотіло б встановити контакти з вашими фахівцями", - сказала посол.

Відзначимо, зовнішньоторговельний оборот між Мексикою і Дніпропетровською областю в 2011 р. склав 14,7 млн дол. За січень 2012 р. обсяг імпортних товарних операцій Дніпропетровської області з Мексикою склав 3,3 млн дол. - більше третини (31,1%) всього імпорту товарів України з Мексикою.

 

comments powered by HyperComments