У Дніпропетровську відбулась акція на захист опозиційної газети

Субота, 31 березня 2012, 11:18
У Дніпропетровську біля стін облдержадміністрації вчора відбулась акція на захист опозиційної газети «Ліца». У ній взяло участь близько ста представників громадських організацій регіону, зокрема, «Спільна справа», «Земля і воля», «Громадський контроль».
У Дніпропетровську відбулась акція на захист опозиційної газети

Акція відбувалась без партійної символіки, під Державним прапором України.

Учасники заявили, що позов до газети, який подав до суду місцевий бізнесмен Борис Філатов, є черговою спробою тиску на видання, яке дозволяє собі критикувати владу, і почали збирати підписи на підтримку видання. Пікетувальників намагались відтіснити від будівлі представники правоохоронних органів, хоча на проведення акції не було заборони.

Амур-Нижньодніпровський райсуд Дніпропетровська вже три тижні розглядає справу за позовом відомого місцевого журналіста, бізнесмена та юриста Бориса Філатова до газети: він вимагає від видання майже 1 мільйон гривень компенсації моральних збитків за неправдиві й наклепницькі, за його словами, публікації. Активісти акції протесту вбачають у цьому позові й діях Бориса Філатова «руку влади», яка намагається позбутись опозиційного видання, і вимагають від ОДА припинити тиск на ЗМІ.

За словами головного редактора газети «Ліца» Олени Гарагуц, до якої позивається бізнесмен, прокуратура вимагала від неї оприлюднити джерела інформації та авторів тих статей, де фігурує позивач.

24 лютого під час візиту Президента Віктора Януковича до Дніпропетровська Олена Гарагуц передала його прес-секретареві Дарині Чепак звернення до Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова при Президентові України, де поскаржилась на дії прокуратури.

Остаточне рішення щодо позову бізнесмена, як очікується, суд ухвалить 6 квітня.

comments powered by HyperComments