Вибухи в Дніпропетровську: хроніка подій (ФОТО, ВІДЕО)

П'ятниця, 27 квітня 2012, 14:23
За попередніми даними, внаслідок 4-х вибухів у Дніпропетровську постраждали 27 осіб. 25 із них – госпіталізовано.
Вибухи в Дніпропетровську: хроніка подій (ФОТО, ВІДЕО)

За фактами вибухів у Дніпропетровську прокурором Дніпропетровської області порушено кримінальну справу за статтею «теракт».

Про це повідомили у Відділі зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

«Сьогодні, у м. Дніпропетровську сталися вибухи, якими було травмовано осіб, що знаходилися поблизу місця події, – йдеться в повідомленні ГПУ. – Відразу ж до Дніпропетровська вилетіли міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, заступник генерального прокурора України Віктор Войцишен, перший заступник голови Служби безпеки України Петро Шатковський, працівники центрального апарату МВС та СБ України».

На місці події працюють слідчо-оперативні групи працівників правоохоронних органів області.



Хроніка подій

13.50. Захарченко вилетів до Дніпропетровська

Міністр МВС Віталій Захарченко терміново скликав групу з кращих фахівців центрального апарату. Зараз вони вилітають до Дніпропетровська, де буде створено оперативний штаб.

- У складі групи будуть представники Генпрокуратури. Також до складу оперативного штабу очевидно увійде і представник СБУ, – сказав «Комсомольській правді в Україні» начальник прес-служби МВС Володимир Поліщук.

Він додав, що вся міліція Україні переведена на посилений варіант роботи.

13.32. Уже десять вибухів прогриміло в Дніпропетровську

В обласному управлінні міліції повідомили кореспондентам «КП», що на даний момент зафіксовано 9 серйозно постраждалих від вибухів. Вони госпіталізовані в місцеві лікарні.

Також «КП» стало відомо ще про один вибух – на проспекті ім. Газ. «Правда» (це вже на лівому березі Дніпра). Наші кореспонденти бачили, як туди кинулися карети «швидкої допомоги».

Ще є повідомлення, нібито пролунав вибух і на на Набережній. Разом виходить, що всього спрацювало бомб в Дніпропетровську на дану хвилину 10.

13.18. На дніпропетровських форумах з'явилася інформація ще про два вибухи – на Центральному ринку «Озерка»

У всіх людей в центрі міста зараз не працюють телефони. Мабуть, силовики наказали операторам відключати мобільний зв'язок – побоюються, напевно, що сигнали на «пекельні машинки» йдуть від терористів по мобільному зв'язку.
Також можливо, що міліція хоче таким чином призупинити вал паніки, що охопила місто. Тому що від усюди приходять чутки – вибухає вже і на околицях міста, на лівобережжі. Туди помчали «швидкі», повідомляють кореспонденти «КП».

13.11 Від трьох вибухів в Дніпропетровську поранено до 20 осіб, як мінімум, двоє – у важкому стані

Кореспонденти «КП» передають з місця подій, що біля кінотеатру «Родина» в Дніпропетровську, де в 12.20 пролунав вибух, було поранено до 10 осіб. Двох з них – у важкому стані – відвезли карети «швидкої».

МНС вже офіційно повідомило на своєму сайті, що від першого вибуху на трамвайній зупинці постраждало п'ятеро людей: 3 жінок і 2 чоловіки. Поранення – різного ступеня тяжкості.

12.53. Одна за одною вибухнули ще дві «пекельні машинки»

Один з них прогрмел між магазином «1000 дрібниць» і театром Горького – на алейці проспекту Карла Маркса. Поранений літній чоловік. Йому ледь не відірвало руку – асфальт залитий його кров'ю.
Народ у паніці. Ніхто не знає навіть, куди бігти ховатися – якщо ЦЕ застало їх у центрі міста.
Практично в усьому центрі міста перекрито рух. Люди намагаються втекти з офісів у центрі по домівках, але силовики заганяють їх назад в приміщення.

12.40. У Дніпропетровську ще один вибух – четвертий

В 12.48 в Дніпропетровську, знову ж таки десь в центрі, пролунав ще один взрив.Уже четвертий за останні півгодини. Міліціонери забороняють людям виходити на вулицю.

12.20 Ще два вибухо – на вулиці Вокзальній і біля кінотеатру «Родина»

Після першого вибуху на трамвайній зупинці в Дніпропетровську прозвучало ще два. Один – на вулиці Привокзальній, а другий – ближче до місця першої пригоди, у кінотеатру «Родина». Частина силовиків і «швидких» терміново полетіла в ту сторону. Перехожі в паніці, вони розходяться від місця першого вибуху. У місті назріває паніка: форуми, чати сповнені питань – де буде наступний вибух? Багато обривають телефони: чи живі, здорові рідні та близькі?



11.50 На зупинці рознесло урну

Сьогодні близько 12:00 в центрі Дніпропетровська, на трамвайній зупинці біля оперного театру (це біля перехрестя вулиці Сєрова та проспекту Карла Маркса) прогримів вибух.

Як розповіли «КП» очевидці, вибуховий пристрій спрацював в урні.

За попередніми даними є жертви – так як в той момент туди якраз під'їхав битком набитий трамвай, з якого почали виходити люди ...

На місці працюють співробітники МВС, МНС і медики.

Кореспонденти «КП» передають з місця події, вже оточеного міліцією, що серйозно поранених – четверо.

Працівники офісів поблизу місця події розповідають, що від вибухової хвилі вилетіли вікна в будинку навпроти.

comments powered by HyperComments