У Дніпропетровську студенти-іноземці допомагають дітям зі школи-інтернату

Вівторок, 15 травня 2012, 13:15
Рада іноземних студентів Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара за підтримки ректора Миколи Полякова провела благодійну акцію для вихованців Дніпропетровської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату № 2.
У Дніпропетровську студенти-іноземці допомагають дітям зі школи-інтернату

Зі святковим концертом актив іноземних студентів університету завітав до Дніпропетровського обласного навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами розумового і фізичного розвитку. Студенти з різних куточків світу – Молдови, Туркменістану, Киргизії, Анголи та Китаю – запропонували яскраві творчі номери. Як говорять самі студенти, сьогодні Україна для них – це друга батьківщина. Відтак їхнім першочерговим завданням є максимальна адаптація до тутешніх умов проживання та якнайширше пізнання українського суспільства.

«У вашій країні ми відчуваємо себе майже як удома, – зазначають студенти-іноземці. – Тож на знак вдячності й для подальшого зміцнення нашого взаєморозуміння ми, у свою чергу, захотіли зробити такий подарунок для маленьких українців».

Варто зазначити, що в ДНУ нині навчається близько 400 студентів з 24 країн світу. У грудні минулого року в університеті була створена Рада іноземних студентів – самостійний орган, що дозволяє небайдужим іноземцям активно реалізовувати цікаві проекти та ідеї. Ось і ця студентська ініціатива знайшла свій відгук.

«Незалежно від віри, національності, кольору шкіри ми всі повинні жити у злагоді, – говорить голова Ради іноземних студентів ДНУ Мірхаліл Намаззаде. – Зі свого боку, ми, студенти-іноземці дніпропетровського університету, вирішили приділити увагу вихованцям школи-інтернату № 2 та подарувати їм нашу творчість і наше спілкування», – наголосив Мірхаліл Намаззаде.

Зі сцени актового залу інтернату, де проходив концерт, лунали численні вокальні дуети. Дивували учасники малечу й індійським танком, й екзотичною піснею у виконанні тендітної китаянки. А на останок запропонували заслухати поезію В.Симоненка «Ти знаєш, що ти – людина?».

В планах студради ДНУ з нового навчального року активно продовжити плідну співпрацю з цим закладом у  різних гуманітарних проектах.

comments powered by HyperComments