Моя Табачника не понимай: міністр вигадав тести, які майже нікому не потрібні

Субота, 19 травня 2012, 10:52
Зовнішнє незалежне тестування (ЗНО) з російської мови є антилідером серед усіх предметів у майбутніх абітурієнтів.
Моя Табачника не понимай: міністр вигадав тести, які майже нікому не потрібні

На ЗНО з російської мови та літератури у Дніпропетровську зареєструвалось 449 бажаючих, а прийшло - і того менше. Тест з російської складали 17 травня 366 абітурієнтів.

Зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень з російської мови було впроваджено в програму проведення тестування у 2011 році. Тестування з російської є одним з найменш відвідуваних серед абітурієнтів, цього року участь у ньому виявили бажання взяти 7 247 учасників - це 2 % від загальної кількості учасників ЗНО.

За оперативними даними регіональних центрів оцінювання якості освіти, явка на тестування коливається у межах 80 % від кількості зареєстрованих абітурієнтів.

Результати тестування з російської мови можуть використовуватися абітурієнтами при вступі на спеціальності філологія та журналістика.

15 травня у Дніпропетровську зовнішнє незалежне оцінювання з хімії проходили 1449 абітурієнтів. Про це повідомили у Дніпропетровському регіональному центрі оцінювання якості освіти. Це майже 93 % від загальної кількості зареєстрованих учасників на тестування з цього предмету.

Попри те, що хімія традиційно не корисується популярністю у абітурієнтів і складати тест з цієї дисципліни воліють небагато абітурієнтів, є предмет, знання з якого забажали перевірити ще менше потенційних студентів - російська мова і література.

comments powered by HyperComments