Перший великий дощ – і Дніпропетровськ змило

Понеділок, 13 серпня 2012, 16:01
Як би голосно й гарно не розповідала влада про ремонти доріг, реконструкцію колекторів й відновлення занехаяного ЖКГ, у Дніпропетровську, як і сто років тому, кожен літній дощ перетворює сучасне місто на одну велику калюжу.
Перший великий дощ – і Дніпропетровськ змило

Історично низинна частина міста, прилегла до центрального вокзалу й центрального ринку з промовистою назвою «Озерка» щороку, якщо випадає великий дощ, перетворюється на справжнє озеро брудної каламуті з пилом і сміттям. Причина - фактична непрацездатність ливневої каналізації й відсутність уваги до неї з боку міської влади. Знавці місцевого комунгоспу зізнаються, що саме через блоковані ливневки, а не через брак води чи водовозів у місті не миють асфальт.

Вкотре відчути себе жертвами повені дніпряни змогли ввечері 12 серпня. Вже за півгодини після початку рясного дощу Привокзальна площа, роз'їзд під Новим мостом біля цирку, проспект Калініна, набережна Заводська у районі житлових масивів Парус та Комунар перетворилися на могильники для автотранспорту й небезпечні перешкоди для пішоходів. На Привокзальній зупинився рух трамваїв і лише поодинокі маршрутні таксі вирішували проблеми пасажирів залізниці.

Водночас стало зрозуміло, чому архітектори станції метро «Вокзальна» передбачили чи не метрові сходи, якими спочатку піднімаєшся, а потім спускаєшся у підземку. Досвідчені дніпряни, вони добре розуміли, що розраховувати на ливневі колектори в Дніпропетровську не варто.

comments powered by HyperComments