Вбивство інкасаторів на Дніпропетровщині: подробиці

Вівторок, 16 липня 2013, 10:47
Вчора в Дніпропетровській області між містами Кривий Ріг та Апостолове на узбіччі автодороги виявлений інкасаторський автомобіль, в якому знайдені вбитими водій та інкасатор.
вбивство інкасаторів

Як повідомив начальник центру зв'язків з громадськістю Головного управління МВС у Дніпропетровській області Олексій Щербатов, другий інкасатор з автомобіля зник. «Інкасатор, який оголошений в розшук, озброєний. З машини щезло близько 500 тисяч гривень», – розповів він.

За словами Щербатова, інкасаторську машину, що стояла на узбіччі траси Кіровоград-Запоріжжя, помітили з іншого інкасаторського автомобіля близько 13.00 у понеділок. Водій і один з інкасаторів були знайдені в салоні мертвими з вогнепальними пораненнями.

Міліція вживає заходів із затримання зниклого інкасатора і з'ясовує обставини того, що сталося. В даний час вирішується питання про відкриття кримінального провадження за частиною 2 статті 115  (умисне вбивство)  Кримінального кодексу України.

«Сегодня» стали відомі нові подробиці жорстокого злочину.

Як розповіли виданню джерела в МВС, злочин було скоєно з особливою жорстокістю: «Інкасаторський автомобіль  «Форд» завантажився грошима в Саксаганському районі Кривого Рогу і прямував в місто Апостолове на Дніпропетровщині. У тілах загиблих інкасаторів і водія по 4 поранення, обом було близько 40 років». Як уточнив «Сегодня» голова Дніпропетровської облміліції Віктор Бабенко, чоловік, якого підозрюють у скоєнні нападу, вже оголошений у розшук. Це колега вбитих Олег Калюжний – чоловік під два метри зростом, міцної статури. Стверджувати, що саме він розстріляв інкасаторів, поки не можна, хоча Калюжний – основний підозрюваний. У розшук його оголосили для того, щоб затримати і розпитати про обставини події. У відомстві пообіцяли нагороду в 10 000 грн кожному, хто допоможе слідству дізнатися місцезнаходження розшукуваного. «Просимо громадян бути гранично обережними: при собі він може мати два бойових пістолети», – повідомили в прес-центрі дніпропетровського облУВС.


Оголошено в розшук. Фото: Сегодня


БЕЗ ЗАХИСТУ. Правоохоронці наголошують: убиті інкасатори, як і  їх миколаївські колеги, які нещодавно потрапили під обстріл, – не міліціонери, а співробітники відомчої інкасації банку, тобто, по суті, цивільні особи. «У «приватників» ризиків бути вбитими набагато більше, тому що їхні машини ніяк не захищені. У наших броньованих автомобілях, наприклад, навіть автоматні кулі застрягають у склі», – кажуть працівники міліції.

comments powered by HyperComments