МНС-ники Дніпропетровська ввели нові заборони

Вівторок, 12 серпня 2014, 11:02
Керівництво Дніпропетровської області прийняло рішення про заборону відвідування лісів та полювання у масивах.
МНС-ники Дніпропетровська ввели нові заборони

Як повідомив начальник Головного управління Державної служби України по надзвичайним ситуаціям в Дніпропетровській області Ігор Романюк, саме у цьому краї оголосили найвищий (5 клас) пожежної небезпеки. Саме в такий час  критично високим стає ймовірність самозапалювання дерев, сухостою та кущів.

Наразі опадів у області не передбачається, а пориви вітру сягають 15 м/с. Особливо звертались до фермерів та жителів області, які халатно відносяться до питань пожежної безпеки, адже поширеними у господарстві є підпали сухостою, трави, сухого гілля. У разі загорання території вогонь ширитиметься дуже швидко, знищуючи живу природу.

За минулу добу у області виникло 20 пожеж, шість з яких трапились у обласному центрі. Нагадуємо, що губернатор області Ігор Коломойський підписав наказ про заборону в’їзду у лісові масиви на відпочинок, розпалювання там вогнищ ,  а також призупинив сезон полювання.

За виконанням розпорядження слідкують працівники МНС, міліції та лісового господарства, а  порушників чекає адміністративна відповідальність.

comments powered by HyperComments