Жителям Дніпропетровської області гарантували мир та спокій

П'ятниця, 29 серпня 2014, 21:03
Керівництво області закликало жителів Дніпропетровщини не піддаватися паніці.
Жителям Дніпропетровської області гарантували мир та спокій

Про це заступник губернатора - керівник апарату облдержадміністрації Геннадій Корбан повідомив під час брифінгу, присвяченого результатам засідання Ради оборони регіону.

"Ми повністю готові до того, щоб відбити будь-які військові вторгнення", - підкреслив Геннадій Корбан.

Також він повідомив, що Дніпропетровський регіон запропонував Міністерству оборони України доукомплектувати дніпропетровські бригади добровольцями, розширити штатний розклад, додати техніки.

"При цьому Дніпропетровська і Запорізька області повністю готові до будь-якої позаштатної ситуації. Журналісти назвали це планом "В", але це можна було назвати і планом "D" або "С", і так далі. Це умовна назва. Ми захищатимемо область та  інтереси України, але сподіваємося на план мирного врегулювання ситуації, який запропонував Президент України", - сказав Геннадій Корбан.

При цьому він додав, що обласна влада гарантує громадянам Дніпропетровщини повну безпеку, мир та спокій.

"Сьогодні ми знаходимося в умовах неоголошеної війни з боку Російської Федерації, - відзначив Геннадій Корбан. - Ми виконуватимемо усі накази Президента, Уряду, Ради національної безпеки і оборони України, прислухатимемося до них. При цьому Дніпропетровщина бере ініціативу в свої руки - для того, щоб бути готовою до будь-якої ситуації".

На сьогодні частина добровольчих загонів, сформованих у Дніпропетровській області, а також частина загонів територіальної оборони перебувають у зоні АТО.

Також заступник губернатора - керівник аппарату облдержадміністрації відзначив, що вторгнення російських військ на Дніпропетровщину обернеться для Росії справжньою трагедією.

Відзначмо, що Дніпропетровська область дала Україні найбільше захисників: близько 12 тисяч мобілізованих чоловіків і 3 тисячі добровольців, які перебувають у зоні АТО.

comments powered by HyperComments