На Дніпропетровщині практично готові модульні містечка для біженців

П'ятниця, 19 грудня 2014, 18:06
Усього буде зібрано дев’ятсот сорок п’ять модулів. Вони надані урядом Німеччини як гуманітарна допомога. Повідомляє сайт «Восточный дозор».
На Дніпропетровщині практично готові модульні містечка для біженців

Містечка для біженців монтуються у самому Дніпропетровську і ще чотирьох містах по області. На сьогодні у Дніпропетровську зареєстровані двадцять шість тисяч переселенців, однак в модульних поселеннях вдається розмістити тільки дві тисячі.

Модульний будинок складається з двох кімнат, кухні та санвузла з душовою кабіною. Всі будинки під’єднані до єдиної системи комунікацій: світло, опалення, постачання води і каналізація. Будівельникам активно допомагають працівники ДСЧС.

Для забезпечення нормальної роботи всіх комунальних та побутових структур в містечках будуть створені спеціальні комунальні підприємства. Так, у Дніпропетровську вже створено підприємство «Дніпро- Сервіс».

Остаточні списки мешканців поки що не сформовані. У першу чергу, це будуть родини бійців, які проходять службу в зоні АТО, а також багатодітні родини та інші соціально не захищені переселенці.

Нагадаємо, що аналогічне містечко будується у Харкові. На початку жовтня проконтролювати хід будівництва особисто прибув голова ДСЧС України Сергій Бочковський.

comments powered by HyperComments