Корбан розповів, як силовики тримають патріотів в клітках (СКРИН)

Середа, 11 листопада 2015, 14:26
Лідер партії "УКРОП" Геннадій Корбан, що відбуває домашній арешт, поділився враженнями від побаченого в СІЗО.
Корбан розповів, як силовики тримають патріотів в клітках (СКРИН)

"Я бачив контрреволюцію, - пише він на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук". - В перервах під час засідання Печерського суду мене відводили до конвоирскую кімнати - простір, розбитий на крихітні клітини, де можливо лише стояти на повний зріст. У цих комірках були люди. Не карні злочинці, не шпана, не бомжі. Це були добровольці, волонтери, правосеки, солдати ВСУ. Прості люди зі світлими інтелігентними особами".

Політик повідомляє, що чоловіки, яких він бачив в застінках слідчого ізолятора, розмовляли між собою живою українською мовою. Через це він розгубився, - не відразу зрозумів, куди його привели.

"Їх приводять в камери справжні сміття як на судовий конвеєр: виводять на санкцію, і знову - приводять і відвезли, - розповідає Корбан. - На людину в середньому доводиться 30-40 хвилин. Сотні людей, нормальних, патріотичних, звинувачених за незаконне зберігання зброї, за непокору, за інакомислення".

Посилаючись на одного з в'язнів Лук'янівського СІЗО, лідер "Укропу" повідомляє, що в деяких камерах цього ізолятора серед заарештованих дуже низький відсоток справжніх "неблагополучних". Усі інші є патріотами, активістами різних партій або громадських організацій; людей, які захищали українську державу.

"Влада перетворила нашу перемогу на капітуляцію і налагодила безпрецедентний репресивний апарат і тепер судить нас, - заявив Геннадій Корбан. - Саме у цей момент я усвідомив, чому мені і далі треба займатися політикою».

 

comments powered by HyperComments