З подорожчанням передплати будуть боротися

Вівторок, 14 березня 2017, 11:04
Держтелекомрадіо не сподобалась поведінка "Укрпошти"
З подорожчанням передплати будуть боротися

Газети і журнали мають залишатися доступним джерелом інформації передусім для малозабезпечених громадян, у першу чергу селян.

Про це заявили у Державному комітеті телебачення і радіомовлення України з приводу підвищення "Укрпоштою" вартості приймання та доставки вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою.

"Держкомтелерадіо неодноразово зазначав, що підвищення тарифів на приймання та доставку періодики матиме негативні наслідки, призведе до виникнення кризових явищ на ринку преси, викличе невдоволення значної частини суспільства", - сказано на Урядовому порталі.

Зазначається, що підвищення тарифів на доставку періодики не призводить до очікуваного передплатниками підвищення рівня послуг оператора поштового зв’язку.

"Незважаючи на розвиток інформаційних технологій, газети та журнали й надалі відіграють суспільно значущу роль у житті країни в цілому й кожної територіальної громади України зокрема", - пояснили у Кабміні.

За словами чиновників, купівельна спроможність громадян ще не досягла достатнього рівня, тому періодичні друковані видання, у тому числі газети місцевої сфери розповсюдження, повинні й надалі залишатися доступним джерелом інформації для громадян, "особливо малозабезпечених верств населення, а також мешканців сільської місцевості".

З метою стабілізації ситуації на вітчизняному ринку преси  Держкомтелерадіо заявило про підтримку ініціативи видавців стосовно пошуку компромісного рішення з цього питання.

Раніше повідомлялося, що нові тарифи будуть введені в дію з 1 липня 2017 року.

comments powered by HyperComments