Сутички 9 травня у Дніпрі: звільнено начальника облполіції/ Відео

Середа, 10 травня 2017, 11:38
Аваков і Луценко заявили про неприпустимість дій поліції
Сутички 9 травня у Дніпрі: звільнено начальника облполіції/ Відео

Як відомо, 9 травня у Дніпрі під час святкування Дня Перемоги у сутичці постраждало близько 10 чоловік, двох, учасників АТО, госпіталізовано.

На підході до монументу Слави дорогу до голови колони підійшли ветерани в АТО, які зажадали прибрати символіку "Опозиційного блоку" і радянську символіку. В результаті почалася бійка з людьми спортивної статури.

При цьому, за словами радників МВС, поліція діяла в інтересах однієї з сторон і застосувала "надмірну силу" до другої сторони.

Як заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, вранці підписаний наказ про звільнення з посад: начальника управління поліції Дніпровської області генерала Репешко; начальника міського управління поліції Дніпра полковника Бідило; відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки.

Також призначено службове розслідування і створена спеціальна слідча група і спрямована в Дніпро - для розслідування дій цивільних осіб і їх координаторів в рамках порушених кримінальних проваджень.

На відео видно, як люди с помаранчевими квадратиками на одязі побили активистів у хакі.

Як раніше писала «Справжня Варта», проукраїнські активісти і учасники т.з. акції "Безсмертний полк" влаштували бійку

Приводом до сутички стали георгієвські стрічки, пісні та заклики.

Участь у сутичці взяло близько десятка людей з обох сторон.

Само покладання квітів відбулося без сутичок. В цілому в заході взяли участь близько 5 тис. людей /за даними полції. майже 10 000 громадян/.

comments powered by HyperComments