На Дніпропетровщині у 2015-2018 роках вклали в інфраструктуру області понад 30 мільярдів гривень

П'ятниця, 30 листопада 2018, 13:08
Що зроблено за останні 3 роки та як розвивати Дніпропетровщину у 2019-2021-му – обговорювали керівники області, голови районів, міст, об’єднаних тергромад.
На Дніпропетровщині у 2015-2018 роках вклали в інфраструктуру області понад 30 мільярдів гривень

У Дніпропетровській облдержадміністрації пройшло засідання Ради регіонального розвитку, повідомляє прес-служба відомства.

 «Незважаючи на дії країни-агресора, останні 3 роки Дніпропетровщина, як і вся країна, успішно розвивається. Це результат децентралізації – реформи Президента України Петра Порошенка. Зміни дозволили територіям стати господарями на власній землі, отримати кошти на розвиток населених пунктів, – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – Попереду ще багато питань, які потребують вирішення. Це, наче, виконувати вправи. Неможливо взяти гирю та привести до ладу одразу всі м’язи. Проте регулярна робота – це шлях змін».

Валентин Резніченко наголосив на важливості об’єднання досвіду заради нових змін.

«Для нас важливо – розробити стратегію розвитку регіону. Щоб нічого не впустити, все прорахувати, – звернувся очільник регіону Валентин Резніченко. – Нині території володіють потужним фінансовим ресурсом, проте досвіду в оперуванні такими сумам – не мають. Разом ми зможемо правильно визначитися з пріоритетами».

Основним напрямком останніх трьох років був розвиток інфраструктури.

«У 2015-2018 роках вклали в інфраструктуру області вже понад 30 млрд гривень. Це з бюджетів усіх рівнів. Такого раніше ніколи не було», – зауважив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

 «Відремонтували на Дніпропетровщині майже 500 доріг. Особливу увагу приділяли маленьким населеним пунктам, де покриття ніколи не оновлювали. Реконструювали Солонянську та Петриківську школи. Тепер туди навідуються гості з усієї країни. На екскурсію. Зазначу, що ці навчальні заклади – у звичайних селищах, а не в обласному центрі», – додав радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

 

comments powered by HyperComments