27 липня до України прибув Патріарх Кирило. Він ночуватиме в жіночому монастирі

Микола Кузнецов  |  Понеділок, 27 липня 2009, 13:02
Голова Російської православної церкви Патріарх Московський Кирило пробуде в Україні з 27 липня по 5 серпня.
27 липня до України прибув Патріарх Кирило. Він ночуватиме в жіночому монастирі

Продовжиться поїздка 10 днів, протягом яких Патріарх відвідає найважливіші святині на українській землі.

Сьогодні програма візиту предстоятеля РПЦ включає молебен на Володимирській горі і покладення квітів до пам'ятника князю Володимиру. У Києво-Печерській Лаврі Патріарх Московський зустрінеться з намісником Лаври архієпископом Павлом і членами Священного Синоду РПЦ.

На другу половину дня призначені спільні заходи Патріарха Кирила і Президента України Віктора Ющенка. Голова держави і предстоятель Російської православної церкви покладуть вінки до Могили Невідомого солдата і запалять свічки до Меморіалу пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

На 17:00 призначений початок цілонічного пильнування.

Кирило також відслужить молебни в Свято-Успенській Святогірській Лаврі (Донецька область), на місці хрещення святого князя Володимира в Херсонесі (Крим, Севастополь), в Свято-Успенській Почаєвській Лаврі (Тернопільська область).

Це перший візит Патріарха Кирила до України. Тільки в цьому році він зайняв патріарший престол.

31 липня його чекають в жіночому Свято-Нікольському Васильївському монастирі в 60 км. від Донецька: «Подаруємо патріарху ікону Успіння божої матери, яку вишивали для візиту Алексія, але, на жаль, за станом здоров'я він не зміг до нас приїхати».

У Свято-Троїцкому жіночому монастирі в місті Корець (Рівно) говорять: «Зустрінемо дзвоном, співатиме хор. На трапезі обов'язково будуть фрукти і овочі – у нас свій сад і город є».

Черниці говорять, що подарунок для патріарха зробили своїми руками, але що це буде – не признаються. У Зімненському жіночому монастирі (Волинська область), куди патріарх прибуде в понеділок, подарунки також готували своїми руками і вже придумали, чим нагодують гостя.

«Для нас це подія більш ніж знакова: московський патріарх приїжджає до нас вперше за тисячолітню історію! Ми підготували йому в дар копію ікони Божої матери, якій більше тисячі років, – з нею вінчався князь Володимир. А ще ми вишили золотими нитками митру – головний убір для служби. Цілих два місяці вишивали», – розповіла газеті «Сьогодні» настоятелька монастиря ігуменя Стефана.

Годувати главу РПЦ будуть заливною і запеченою рибою, рибними котлетами, варениками з сиром і ягодами, млинчиками і пісним борщем з пампушками.

Відзначимо, в Україні існують чотири найбільші християнські церкви: Українська Православна Церква Московського Патріархату, Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Автокефальна Православна Церква і Українська Греко-Католицька Церква.
Українська Православна Церква Московського Патріархату – єдина визнана іншими помісними православними церквами православна церковна структура в Україні.

 

comments powered by HyperComments