В Донецьку чорнобильці відмовилися слухати обіцянки про нові «великі» пенсії і вимагають зберегти старі

Субота, 10 грудня 2011, 14:00
Протестуючі в Донецьку чорнобильці відмовилися слухати роз'яснення постанови Кабінету Міністрів України (КМУ), яке нібито збільшує їх пенсії.
В Донецьку чорнобильці відмовилися слухати обіцянки про нові «великі» пенсії і вимагають зберегти старі

У супроводі міліції з будівлі управління Пенсійного фонду Управління (ПФУ) до протестувальників вийшло кілька людей, які сказали, що їх метою є роз'яснення людям постанови № 1210 КМУ.

Чорнобильці оточили їх, але слухати роз'яснення відмовилися. Вони заявили, що їх таким чином намагаються спровокувати, тому що всі бажаючі, хто дійсно хоче дізнатися про те, скільки вони отримуватимуть за новою постановою, можуть зробити це самостійно.

Як розповів журналістам представник ініціативної групи Володимир Сумароков, люди про постанову знають, але вона їх не влаштовує. Чорнобильці звертаються в управління ПФУ  і стоять там у довгій черзі. «Там дуже довго приймають людей і люди потім виходять з цього кабінету і приєднуються до нас», - сказав Сумароков.

Комендант наметового містечка Володимир Деркач засудив представників влади за небажання йти назустріч протестуючим.

«Янукович зробив велику помилку, він міг" розрулити "цю ситуацію 4 дні тому - це було в його силах. Якщо не було, що сказати - не обіцяв би, що приїде. Якщо було, що сказати - значить не мужик він », - заявив Деркач.

Цю фразу протестувальники зустріли оплесками і криками «Правильно!», «Ганьба!». Чорнобильці заявили, що у Пенсійному фонді «повинні займатися своєю роботою, а не агітацією» і попросили «агітаторів» покинути  табір, що вони і зробили.

Між тим, кількість людей, що прийшли підтримати голодуючих чорнобильців, зростає. Біля управління ПФУ вже зібралося більше 300 осіб.

Нагадаємо, 23 листопада Донецький обласний адміністративний суд заборонив подальше проведення в Донецьку акції чорнобильців біля стін будівлі головного обласного управління Пенсійного фонду через нібито загрозу терактів.

24 листопада співробітники Державної виконавчої служби не змогли згорнути наметове містечко чорнобильців.

27 листопада під час знесення намети голодуючих чорнобильців одному з протестуючих - Геннадію Конопльову стало погано, і він помер.

Заступник голови Донецької обласної державної адміністрації з питань медицини Олена Петряєва 28 листопада заявила, що згідно з медичним висновком Конопльов помер природною смертю на тлі хронічного захворювання серця.

7 грудня державний виконавці заявили, що рішення суду про заборону акції має бути виконане до 10:00  9 грудня.

9 грудня Державні виконавці зачитали учасникам акції протесту-голодування постанову про те, що вони повинні добровільно демонтувати намети і припинити акцію протесту до 10:00 13 грудня. В цей же день чорнобильці самостійно демонтували кілька наметів.  

Вони планують демонтувати всі намети, крім тих, в яких будуть розміщені приймальні народних депутатів України.

 

comments powered by HyperComments