Державна інспекція визнала Донбас найбільш небезпечним регіоном країни

Вівторок, 20 грудня 2011, 21:26
На Донеччині не тільки найбрудніше повітря, але і зосереджені тисячі об'єктів з високим ступенем ризику.
Державна інспекція визнала Донбас найбільш небезпечним регіоном країни

Згідно оприлюднених Державною інспекцією техногенної безпеки даних про регіони, в яких можуть статися техногенні катастрофи, Донецька область очолила рейтинг за кількістю підприємств, на яких зберігаються отруйні хімічні речовини - їх 174. Крім того, в регіоні понад 6000 об'єктів з високим ступенем ризику.

Особливо київські чиновники відзначили Горлівський хімзавод і концерн «Стирол», що входять в так званий «трикутник смерті», де концентрація токсичних відходів, вибухівки та промислових запасів аміаку може призвести до катастрофи гіршої за аварію на Чорнобильській АЕС.

«В області стоять коксохіми, які використовують застарілі технології, а це означає викиди фенолу, бензолу та інших отрут, - пояснює Володимир Ющенко, Заслужений лікар України та голова благодійного фонду «Врятуємо наше місто». - Водоканали зберігають величезні запаси хлору, висока концентрація хімічних та металургійних комбінатів».

За словами еколога, якщо відбудеться витік хлору, регіон піддасться повноцінній газовій атаці. Врятуватися зможуть тільки ті, хто опинився на останніх поверхах будинків, тому що хлор важчий за повітря і стелиться по землі. З аміаком та ж історія - витік здатний погубити десятки, якщо не сотні тисяч людей.

comments powered by HyperComments