В Донецьку чорнобильці під приймальнею Партії регіонів збирають підписи для звернення до Європейського суду

Середа, 21 грудня 2011, 18:10
Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС на стоянці під будівлею громадської приймальні Донецької обласної організації Партії регіонів проводять збір підписів бажаючих звернутися до Європейського суду з прав людини у зв'язку з різким зниженням пенсій.
В Донецьку чорнобильці під приймальнею Партії регіонів збирають підписи для звернення до Європейського суду

Збір підписів ведеться в мікроавтобусі. Вчора він був припаркований неподалік від будівлі Донецької облдержадміністрації, а сьогодні там виявилися зайнятими всі паркувальні місця. Мікроавтобус не зміг припаркуватися і напроти будівлі Донецької ОДА, оскільки цього не дозволили зробити співробітники ДАІ. Тому мікроавтобус поставили на стоянці біля громадської приймальні.

Крім того, чорнобильці підготували відкрите звернення до голови Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького та голови Донецької обласної ради Андрія Федорука з проханням організувати у Донецьку зустріч з прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

"Нам стало відомо, що 28 грудня в місті Донецьку на відкриття аеропорту прибудуть перші особи нашої держави. Назріла ситуація вимагає зняти напругу як в регіоні, так і в Україні з перерахованих вище питань (щодо нарахувань і розмірів виплат пенсій особам категорій "діти війни", воїнам - інтернаціоналістам і чорнобильцям), організувавши зустріч членів ініціативної групи, керівників громадських організацій з главою Кабінету міністрів України Азаровим М. Я. ", - йдеться у зверненні.

Фото: ostro.org 

Нагадаємо, чорнобильці протестували в Донецьку з середини листопада через різке зниження розмірів пенсії. Вони розбили наметове містечко біля будівлі Головного управління Пенсійного фонду в Донецькій області. У неділю, 11 грудня, більша частина ініціативної групи протестуючих після переговорів з головою Донецької обласної адміністрації  вирішила призупинити акцію взамін на гарантію виплати пенсій в повному розмірі за листопад і грудень 2011 року. Для цих цілей з обласного та місцевих бюджетів планується виділення мільйона гривень. Відзначалося, що ця компенсація буде виплачена не всім протестувальникам, а "за списком". У той же час група чорнобильців не погодилася на запропонований владою компроміс. Їх намет демонтували силою.

comments powered by HyperComments