У Донецьку активісти створили клуб для тих, хто хоче спілкуватися українською

Вівторок, 25 грудня 2012, 22:29
Автори ініціативи вважають, що створення таких осередків дуже потрібне в містах Південної та Східної України. Хто ж відвідуватиме щотижневі засідання донецького українського клубу?
У Донецьку активісти створили клуб для тих, хто хоче спілкуватися українською

Перше засідання клубу для тих, хто хоче розмовляти українською, відбулося у переддень розрекламованого «кінця світу». Дев’ятеро людей зібралися, щоб обговорити пророцтво майя, публікації у ЗМІ та думки людей з цього приводу. Головною ж була не сама тема, а мова, якою цю тему обговорювали.

«Основна мета – створити простір у Донецьку для українськомовних донеччан, які з певних причин не вживають українську в побуті. Там на роботі, в транспорті, в житті через те, що соромляться, або їм не зручно, або їм хтось забороняє. А так ми створимо такий абсолютно ізольований світ всередині Донецька, де всі приходять і говорять українською, де кожен може можливість здобути практику, яку він хоче. І ми все це оздоблюємо цікавим інтерактивом, можливостями щось нове для себе дізнатися і чомусь навчитися», – пояснив "Радіо Свобода" один із членів клубу, голова донецького осередку «Демократичного альянсу» Євген Семехін.

Докладніше у матеріалі "Радіо Свобода".

comments powered by HyperComments