Злочинний бульвар у театрі Пушкіна. В очікуванні прем’єри.

Ольга Телипська  |  П'ятниця, 13 вересня 2013, 16:46
Харківський академічний драматичний театр ім. Пушкіна відкрив 80-й ювілейний сезон виставою «Садиба «Пеньки» ще 1 вересня. Але театральна трупа плідно працює над новою постановкою – «Фредерік або бульвар злочинів» Е. Шмітта під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Олексія Кравчука.
Злочинний бульвар у театрі Пушкіна.  В очікуванні прем’єри.

Співпраця з новим режисером має бути плідною та цікавою. Олексій Кравчук відомий в театральному світі. Колишній актор та директор Львівського театру імені Леся Курбаса, тепер – головний режисер Луганського академічного обласного театру ляльок.

Нова постановка оповита інтригою, перш-за-все для театральних поціновувачів. Цікавим має видатись результат, адже Олексій Кравчук яскравий представник модерного театру, а театр ім. Пушкіна міцно стоїть на засадах традиційного театру. Отож, якою видасться постановка поки невідомо, але прем’єра обіцяє бути якщо незвичною, то цікавою точно. Тепер театрали в очікуванні 15 листопада, саме на цю дати запланована прем’єра.

Як повідомила спеціально для «Справжньої варти» керівник літературної і художньої частини театру Ольга Андрєєва, п’єса «Фредерік, або бульвар злочину» сучасного французького драматурга Еммануїла Шмітта перш-за-все, це п’єса про Театр, про великого французького актора 19 століття Фредеріка Леметра, який своє життя віддав театру, пожертвувавши особистим щастям. Головного героя Фредеріка зіграє заслужений артист України Олександр Дербас. Загалом у виставі будуть зайняті народні артисти – Олександр Васильєва та Юрій Головін і ще близько 20 виконавців.

Також в листопаді, одразу після випуску прем’єри, пушкінці розпочнуть роботу над виставою «Мишоловка» Агати Крісті в постановці заслуженого працівника культури Анатолія Вецнера, прем'єра якої планується на лютий  2014 року.

Нагадаю, 2013 рік – ювілейний, 80-й в житті театру. Урочистості плануються на 17 листопада. В рамках святкування планують влаштувати церемоніальний вечір, очікуватимуть поважних та прийматимуть привітання. Загалом все має бути з театральним розмахом у традиціях Харківського державного академічного російського драматичного театру ім. Пушкіна.

Довідка:

Олексій Кравчук – заслужений діяч мистецтв України. Закінчив у Харківському інституті мистецтв імені Котляревського акторське (1988) та режисерське відділення (1995).

У 2006 році, на сцені театру здійснив постановку «Чекаючи на Ґодо» за С. Беккетом, що отримала чимало престижних театральних нагород.

Здійснив постановки в театрах Донецька та Луганська. Викладав акторську майстерність у Львівському Національному університеті імені Івана Франка. Лауреат Обласної премії в галузі театрального мистецтва ім. Б. Романицького (2007).  

На даний час Олексій Кравчук – головний режисер Луганського академічного обласного театру ляльок.

 

 

 

 

comments powered by HyperComments