"Яструб прилетів": донецькі регіонали обрали своїм лідером скандального українофоба

Світлана Куропій  |  Неділя, 23 березня 2014, 15:27
22 березня у Донецьку відбулася XXVI-та конференція Донецької обласної організації (ДОО) Партії регіонів.
"Яструб прилетів": донецькі регіонали обрали своїм лідером скандального українофоба

Микола Левченко, мобілізований партією на політичний фронт

353 делегати розглянули питання порядку денного " Про політичну ситуацію і завдання Донецької обласної організації Партії регіонів“, “Обрання голови Донецької обласної організації Партії регіонів”  та інші " Організаційні питання".

Основну доповідь під час роботи конференції мав народний депутат України Микола Левченко. Він розповів про загальну політичну ситуацію та від імені усіх членів партії заявив, що регіонали почуваються зрадженими після втечі  Віктора Януковича та інших керівників, які виявилися найслабшою ланкою у партії.

За словами Левченка,  “партія опинилася в незвичайній ситуації, бо раніше її керівництво не тікало. Ми втратили кілька організацій на Західній Україні, понесли великі втрати у фракції  Партії регіонів у парламенті — понад 80 депутатів, в Раді фракція ПР перейшла в опозицію».

Та все ж після кардинальних змін у державі, члени партії, тверезо оцінивши ситуацію,  на погляд Левченка, збираються з силами, щоб продовжити свою роботу. Хоч сьогодні верхівку влади  обійняли опоненти регіоналів, все ж вони не втрачають надій та налаштовані на оптимістичний лад.

“Партія регіонів залишається організованою і структурованою політичною силою. Ми обов’язково переможемо. Партія регіонів була до Януковича і буде перемагати після Януковича”, — запевнив Микола Левченко.

На конференції делегатам потрібно було обрати нового керівника  ДОО партії. Попередній голова Донецької обласної організації ПР  (і, як було заведено, одночасно голова обласної державної адміністрації)  Андрій Шишацький на початку березня подав заяву про вихід з партії (перед тим він "добровільно" змінив крісло губернатора на посаду голови обласної ради).

За результатами голосування депутати одноголосно новим лідером ДОО Партії регіонів обрали Миколу Левченка. Відомий регіонал Борис Колесников, який останнім часом втратив прихильність "Сім'ї"  і переховувався переважно в Москві,  рішуче підтримав кандидатуру Левченка.

Також на конференції  було  вирішено виключити з партії  Андрія Шишацького та екс-голову Донецької обласної ради Андрія Федорука.

Довідка:

Микола Левченко - народився 1979 р., за освітою - історик.

З 2012 р. народний депутат  фракції Партії регіонів, в минулому секретар Донецької міської ради. Саме на цій "містечковій" посаді прославився на всю країну своїми скандальними  висловлюваннями (наприклад, пропонував запровадити в Україні єдину державну мову ... саме  російську).

На відміну від багатьох своїх старших колег-однодумців з ПР ніколи не приховував антиукраїнських поглядів. Молодий, активний, публічний, войовничий Левченко ймовірно має вивести "переможену і зраджену" партію на шлях відновлення.
Його обрання на посаду керівника провідної місцевої організації ПР безумовно підтримано справжніми господарями партії, серед яких, мабуть, не лише "Боря-Хюндай", тісно пов'язаний з Росією. 

Фото: Голос України

comments powered by HyperComments