На Донеччині в окрузі №49 бунтують ДВК

Середа, 29 жовтня 2014, 10:59
В окрузі №49 у Донецькій області окружна виборча комісія з великими труднощами проводить безперервне засідання. Повідомляє «NGO.DONETSK.UA».
На Донеччині в окрузі №49 бунтують ДВК

 

Процес приймання документів від кожної дільничної виборчої комісії займає багато часу, через що в приміщенні окружкому постійно виникають конфлікти між членами ОВК та ДВК. Про це повідомляють спостерігачі ДОО ВГО "Комітет виборців України" та Громадянської мережі ОПОРА.

Повідомляється, що найбільш напружена ситуація була вчора увечері. "Окружна комісія дуже багато часу витратила на розгляд документів від ДВК №140287. Річ у тому, що на цій дільниці зафіксована дуже висока явка виборців... Окремі члени комісії, а також довірені особи і спостерігачі наголошували, що на цій дільниці необхідно провести повторний підрахунок голосів. При цьому, члени інших ДВК, які чекали своєї черги на прийом документів, почали вимагати від ОВК працювати швидше. Це призвело до скандалу між членами ДВК та ОВК, після якого у голови окружної комісії Сергія Жарко стався серцевий напад. Наразі він перебуває в лікарні", — повідомив спостерігач.

Крім того, ОВК №49 велику кількість протоколів дільничних комісій відправляє на уточнення. "Можливо, це пов’язано з тим, що дільничні комісії були сформовані незадовго до дня голосування, і переважна більшість членів не встигли належним чином підготуватися до цієї роботи та не пройшли навчання", — пояснив спостерігач.

Також сьогодні невідомому, у якого був фотоапарат, без дозволу комісії вдалося потрапити до серверної кімнати. В приміщені знаходилось два технічних працівника, один з яких вийшов із серверної кімнати та зачинив двері. Про інцидент ОВК повідомила міліцію, а також СБУ. Працівники правоохоронних органів склали акт та вивели порушника з приміщення комісії. За інформацією спостерігача, невідомий мав журналістське посвідчення газети "Знамя Индустрии".

Також сьогодні секретар окружної комісії №49 подала заяву про складання своїх повноважень. "За словами секретаря, на неї здійснювався тиск, але деталі повідомляти відмовилась. Окружна комісія задовольнила заяву, та обрала зі свого складу іншого секретаря засідання", — резюмував спостерігач.

comments powered by HyperComments