У "ДНР" пускатимуть українських журналістів

Четвер, 15 січня 2015, 18:07
Територію Донецької області, окуповану "ДНР", зможуть відвідати українські журналісти. Повідомляє сайт «Восточний дозор».
У "ДНР" пускатимуть українських журналістів

Як повідомив Василь Будик, радник заступника міністра оборони України, ця домовленість була досягнута з керівництвом "ДНР". Умови акредитації доки не ясні, але  найближчим часом питання буде вирішено.

Журналістів перестали пускати в "ДНР" після сюжету каналу "1+1" про горлівського бойовика Безлере. Як заявили терористи, інформація в сюжеті, на їх думку, не відповідала дійсності. Після цього інциденту керівництво"ЛНР" перестало пускати українських журналістів у свою "республіку". Проте зараз їх позиція помінялася, і вони готові співпрацювати.

Зазначимо, що робота журналістів в зоні АТО завжди була зв'язана з небезпекою і труднощами. Окрім безпосередньої присутності в зоні активних бойових дій, журналісти піддавалися фізичному насильству і викраденню з боку бойовиків.

Керівництво "ЛНР" досі відмовляється йти на діалог з журналістами України. Також відомі конкретні випадки викрадення журналістів в "ЛНР", зокрема співробітників "Громадського", Насті Станко і оператора Іллі Безкоровайного.

comments powered by HyperComments