У Луганській області активно здають на металобрухт пошкоджену в бою техніку

Четвер, 19 березня 2015, 15:07
У результаті бойових дій між українськими військами і "ополченням" влітку і восени минулого року вздовж траси Луганськ-Сєвєродонецьк на ділянці, що сполучає селище Металіст і місто Щастя, накопичилося багато пошкодженої техніки - як військової, так і громадянської.
У Луганській області активно здають на металобрухт пошкоджену в бою техніку

Її можна було бачити в цих місцях практично всю зиму. Проте з приходом весни вона різко стала зникати.

Пропали дві підбиті амфібії, узяті "ополченцями" з території ХК "Луганськтепловоз", розібраний і рознесений буквально по шматках згорілий танк, що знаходився на озброєнні ЗСУ, корпуси від вантажівок і легкових машин, а кількість гільз і інших частин відпрацьованих снарядів "Граду" різко знизилася.

Місцеві жителі пояснюють таємниче зникнення наступним фактом: останнім часом в Алчевську відкрилися нелегальні пункти прийому металобрухту - туди і звозять усю цю пошкоджену техніку. Також є версія, що метал з Алчевська потім вивозиться на територію Російської Федерації, оскільки переробити його на Алчевському меткомбінаті нині неможливо - підприємство призупинило діяльність на невизначений час.

Нагадаємо, навесні 2014 року під час протестів на сході країни, на трасі поблизу селища Металіст (Слав’яносербський район Луганської області) поряд з постом ДАІ бойовики обладнали блок-пост. Улітку в цьому районі проходили запеклі бої, в результаті яких українська армія відступила до міста Щастя і тримає там оборону до теперішнього часу. На даний момент блок-пост порожній, пост ДАІ розбитий, навкруги розкидано багато ящиків від боєприпасів.

comments powered by HyperComments