«Голодний бунт» матерів-одиначок перекинувся на Краснодон

П'ятниця, 22 травня 2015, 11:56
Наслідуючи приклад мешканок міста Ровеньки, які вийшли на пікет з вимогою погасити борги з соціальних виплат, на подібну акцію вийшли матері Краснодону. Вони перекрили рух транспорту по трасі на Ізварине. Навіть колона гуманітарного конвою з Росії вимушена була розгорнутися і поїхати в об'їзд через Суходільськ.
«Голодний бунт» матерів-одиначок перекинувся на Краснодон

Жінки стверджують, що неодноразово зверталися до місцевої «влади» з проханням виплатити їм покладену соціальну допомогу. Зневірившись добитися правди «на місцях» група жінок поїхала в Луганськ на прийом до Плотницького. З ними також зустрілася «міністр» соцполітики Світлана Малахова. Як виявилося, гроші на Краснодон були перераховані, але їх сліди загадково зникли.

Зневірившись, матері-одинаки на знак протесту перекрили автомобільну трасу. Всього зібралося близько 60-ти людей. Ситуація вибухонебезпечна, постійно відбуваються конфлікти з водіями і місцевими жителями. До мітингувальників особисто приїхав «мер» Краснодону Сергій Козенко. Він запросив активісток до себе в кабінет, але був посланий куди чимдалі. Також приїхала знімальна група з Луганська і представник соцзабезпечення. Він пообіцяв погасити заборгованість сьогодні ж. І гроші насправді видали, але далеко не всім і тільки за один місяць, причому видали російськими рублями. Було з'ясовано, що багатьох матерів просто немає в списках. Малахова пообіцяла розібратися і виплатити усі борги до 5 червня.

Нещодавно аналогічна акція відбулася в Ровеньках. Матері-одинаки перекрили рух в центрі міста, вимагаючи у «нової влади» міста виплатити їм соціальну допомогу.

comments powered by HyperComments