Алчевського журналіста намагаються притягнути до суду і українські, і ЛНРівські владники

Вівторок, 9 червня 2015, 13:16
Днями керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль передав міністрові внутрішніх справ України Арсену Авакову і генеральному прокуророві України Віктору Шокіну перелік злочинів бійців добровольчого батальйону «Айдар». Повідомляє сайт "Восточний дозор".
Алчевського журналіста намагаються притягнути до суду і українські, і ЛНРівські владники

При цьому Москаль підкреслив, що правопорушення здійснювали особи, офіційно не зареєстровані у батальйоні, але що отримували зброю у засновника і першого командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука.
Серед обвинувачених в списку Москаля опинився відомий алчевський журналіст Юрій Гуков (псевдонім - Асєєв), який служив в «Айдарі» : його звинувачують в розбої, грабежі і інших злочинах.

Треба відзначити, що Юрій Гуков-Асєєв фігурує і в «кримінальних справах» правоохоронних органів самопроголошеної «ЛНР». У кінці березня в Луганську була затримана Марія Варфоломєєва за «коригування вогню». На допиті дівчина повідомила ЛНРівцям, що провести зйомку будівель в окупованому обласному центрі її попросив саме Юрій Асєєв.

Сам журналіст прокоментував свою наявність в «списку Москаля» таким чином: «При ретельному вивченні «послання» Москаля Генпрокуророві вилазять «вушка» замовника... Хто з донбаситів знає Сванський РВ УМВС у Луганській області?
Уважне прочитання позбавить від моральних співпереживань про нібито винних айдарівців...

Та бували моменти. І про них ми говоритимемо відкрито. Але ось так бити в спину, як уміє Москаль... «Отвєтку» за мітинг прийняли, Гена! 1: 1! Наш хід?!»
Нагадаємо, алчевський журналіст Юрій Гуков брав участь у бойових діях у складі батальйону «Айдар"» Влітку 2014 року був заарештований керівництвом батальйону за «військовий проступок», проте пізніше був випущений на свободу і продовжив участь в АТО.

comments powered by HyperComments