Над «американською зброєю» з Луганського аеропорту вже сміється увесь Інтернет (фото, скрин)

Ярослав Волков  |  П'ятниця, 24 липня 2015, 15:30
Сенсація про «зброю із США», яку намагалися зробити резонансною представники «Генпрокуратури ЛНР», дійсно дістала у Всесвітній Мережі відголоски. Тільки не такі, як хотілося «ЛНРівцям», а абсолютно комічні. Повідомляє сайт "Восточний дозор".
луганська зброя

22 липня як грім серед ясного неба в пропутінських ЗМІ прозвучала заява «начальника слідчого відділу Генпрокуратури ЛНР» Леоніда Ткаченка про сенсаційну знахідку в Луганському аеропорту. Виявляється, співробітники «МВС ЛНР» провели розкопки на території зруйнованого Луганського аеропорту і відкопали там американську зброю. В якості доказів «прокурор» надав  фотографії, на яких нібито зафіксована летальна зброя із США, - ПЗРК «Стінгер», а також гранати і інші боєприпаси.

Проте користувачі Інтернету при детальному розгляді «речдоків» швидко виявили підробку: на нібито американській зброї виявлені зварювальні шви і елементарні граматичні помилки. Так, наприклад, на фото з ПЗРК «Стінгер» чітко видно напис: «TRACKINGRAINER», хоча на сьогоднішньому американському зенітному комплексі повинно бути написано «TRACKING TRAINER». Крім того, видно, що зброя, представлена як «новітня», «тільки що із складу», має потертості. А на прикріпленому зображенні напис, розташований у іншому місці в порівнянні з відео, викладеному «Генпрокуратурою Москви».

Брехню швидко викрили блогери і журналісти. Але першими, хто помітив підробку, були геймери -виявляється, напис «TRACKING RAINER» зустрічається в популярній грі «Battlefield 3».

- Окрім «Трекін рейнера» фейкоділки, коли розмальовували ящики, написали «RE USABLE», «DATELOUDED» і, головне: «APMY!» - розповідають луганські блогери. - Це чимось нагадує російські кросовки, коли їх ліплять десь під Рязанню і пишуть «Reebaк» замість «Reebok». Чи китайські підробки годинника «Москва», коли цей годинник продається по 60 рублів за штуку, і на них написано «Мосвка».

Інтернет-користувачі іронізують, що ЛНРівці, мабуть, надивилися фільмів про «Рембо», оскільки на їх «викривальних» фото і відеоматеріалах американські «Стінгери» упаковані в дерев'яні ящики (як і у фільмі), тоді як оригінальні ящики для такої зброї - алюмінієві.

У Мережі вже викладено багато фотожаб, де народні умільці з'єднали картинки з «Баттлфілда» і пейзажі Луганська: «Баттлфілд - тепер в Луганському аеропорту!»

Хлопчаки з «ЛНР» просто фанати баттлфілда, чекаємо їх косплей на ігросвіті, - веселяться геймери. - Ще б хлопців з ISIS запросити!»

Нагадаємо, влітку «силовики ЛНР», серед яких були колишні співробітники підрозділу «Беркут», поширювали інформацію про те, що в літаку Іл- 76, збитому 14 червня в районі аеропорту Луганська, знаходилися високопоставлені офіцери НАТО. Трохи пізніше, під час запеклих боїв, міліціонери, що порушили присягу, розповідали, що українські десантники не відступають з Луганського аеропорту тому, що там разом з ними знаходиться «генерал НАТО», який нібито забороняє їм здавати позиції. Обидві інформації від сепаратистів так і не знайшли підтвердження.

 

comments powered by HyperComments