Луганський «піп Гапон» Слюсаренко образив лауреата Нобелівської премії

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 12:11
Священик з луганського «дерев'яного» храму Олексій Слюсаренко, відомий своєю дружбою з «ополченцями Новоросії», некоректно висловився на адресу білоруської письменниці Світлани Алексієвич після того, як дізнався, що їй присудили Нобелівську премію з літератури.
піп Гапон висміяв білоруську письменницю Світлана Алексієвич

Клірик храму святих мучеників і сповідників Гурія, Самона і Авіва (храм з дерева навпроти будівлі СБУ) протоієрей Олексій Слюсаренко, дізнавшись, що міжнародна премія присуджена білоруській письменниці Світлані Алексієвич, написав на своїх сторінках у соціальних мережах «В Контакті» і «Facebook» наступне:

«Поставити Алексієвич у один ряд з Буніним, Пастернаком, Солженіциним, Бродським? Неможливо. До лиця їй премія ленінського комсомолу».

Чому саме премія ленінського комсомолу до лиця письменниці, священик Московського патріархату не пояснив. На заперечення в коментарях відзначив:

- Час нічого не змінить. Її літературна  вага непорівнянна з нашими колишніми лауреатами. Та і духовний вигляд теж.

Міркуючи про духовний вигляд білоруської письменниці, священик Слюсаренко, мабуть забув, що рівно рік тому у своєму храмі приймав подарунки і благословляв сумнозвісного бойовика Олексія Беднова («Бетмена»), який був помічений у багатьох тяжких гріхах. Того дня бойовики з ГБР «Бетмен», захопивши один з населених пунктів Луганської області, пограбували автомобіль «карателів», забрали звідти ікони і «повернули» їх в храм, де Слюсаренко працює на посаді протоієрея.

Через деякий час, на початку січня 2015 року Беднов, як істинний володар «високодуховного» вигляду, був убитий самими «ополченцями» і звинувачений «прокуратурою ЛНР» в незаконному затриманні і тортурах безневинних людей в підвалі одного з приміщень ВНУ ім. Даля, а також в інших злочинах.

До речі, священик Олексій Слюсаренко, що отримав пару років назад прізвисько «луганський піп Гапон», відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями, публічними нападками на українських письменників і істориків, а також проповідями на підтримку «російського миру».

Нагадаємо, 8 жовтня стало відомо, що письменниця з Білорусії Світлана Алексієвич стала лауреатом Нобелівської премії в області літературної творчості. Є автором таких робіт, як «У війни не жіноче обличчя», «Цинкові хлопчики», «Чорнобильська молитва» та ін.

Свого часу критикувала як президента Лукашенка, так і білоруську опозицію.

Після анексії Криму виступила із засудженням політики російської влади відносно України.

comments powered by HyperComments