В центрі Луганська встановили новий герб: «Півень на вогнищі» (ФОТО)

Ярослав Волков  |  Четвер, 19 листопада 2015, 16:58
Гібридний герб гібридної війни: в окупованому Луганську змішали герби РФ і СРСР.
В центрі Луганська встановили новий герб: «Півень на вогнищі» (ФОТО)

Сепаратисти черговий раз підкреслили подвійність своєї свідомості, змішавши символіку протилежних ідеологій.  Представники пропутінського мотоклубу «Нічні вовки - Донбас» встановили в центрі міста пам'ятний знак, який, на їх думку, символізує свободу і незалежність «ЛНР».  Знаком є суміш російського і радянського гербів: колоси пшениці, зірка і двоголовий орел. Даний герб-гібрид прикрашений рядками російського письменника Леоніда Корнілова: «Розколена російська рівнина зростається перед всім світом – піднятися євразійським велетнем накреслено Росії на роду».

Пам'ятник носить вельми пафосна назва «Символ нової Росії очима «Нічних вовків».  У даному заході взяли участь так званий глава «народної ради ЛНР» Олексій Карякін і голова адміністрації «столиці» Маноліс Пілавов.

Треба відзначити, що багато істориків, у тому числі і луганські, вважають змішування імперських і комуністичних символів щонайповнішим абсурдом. Річ у тому, що люди з червоними прапорами і червоними зірками воювали проти співвітчизників, що використовують як символ двоголового орла і біло-синьо-червоний прапор. Причому як в громадянську, так і в Другу Світову війну.  За радянських часів даний орел називався буржуазним символом і всіляко висміювався у віршах і прозі.

З іншого боку, для російських імперіалістів, козаків і інших активістів, що використали двоголового орла, комуністична символіка розглядалася як однозначно ворожа і навіть сатанинська. Причому як в громадянську війну 1917-1923 рр., так і в озброєному конфлікті на Донбасі.  Восени минулого року після затвердження герба «ЛНР» різні козацькі організації заявляли на своїх електронних ресурсах: «Звитяжний царський герб Луганська в ЛНР замінили на пентаграму».

До речі, двоголова перната істота, «вписана» байкерами в герб СРСР, у такому виконанні більше схожа з півнем, ніж з орлом (див. фото). А завдяки дивним перетинкам, що йдуть від голів і крил птиці, а також променям жовтуватого кольору, змальованим внизу, здається, що птицю просто розтягнули і смажать на вогнищі.

Як раніше повідомлялося, в «ЛНР» були представлені нові автомобільні номерні знаки, які своїм дивним виглядом вельми спантеличили луганців.

comments powered by HyperComments