Нова "фішка" від "ЛНР": українці, воюючи між собою, просять не звертати на них уваги

Ярослав Волков  |  Понеділок, 7 грудня 2015, 15:29
Бойовики "ЛНР" поширюють на підконтрольних територіях нову легенду про те, як їм телефонують українські силовики.
Нова "фішка" від "ЛНР": українці, воюючи між собою, просять не звертати на них уваги

У зв'язку з частими обстрілами позицій ЗСУ сепаратистам треба придумувати нові пояснення для того, щоб заспокоїти населення. Адже "наші хлопці" не можуть обстрілювати українські міста і села, вони захопили в Луганську будівлі і понавозили в місто зброю і бронетехніку виключно для того, щоб захищати, а не нападати. А зізнаватися в тому, що воїни "ЛНР" знищують приватні будинки і інфраструктуру - це зайве. Не можна руйнувати образ "захисників", так ретельно зліплений телеканалами "Росія 24", "Лайфньюз", "Луганськ 24" і іншими прокремлівськими ЗМІ.

У минулі вихідні луганчани розповіли відразу дві ідентичні історії, за змістом яких можна здогадатися, в стінах яких відомств вони були вигадані.

Виявляється, обстріл Трьохізбенки, Сокольників, Станиці Луганської і інших населених пунктів Луганської області під час перемир'я і відведення озброєнь - це не робота "ополченців", а "розбирання укропів між собою".

- Там же багато у них (українців, - авт.) різних нациків, добровольчих підрозділів, - розповідають луганчани. - Наші хлопці говорили, що під час обстрілу їх солдати дзвонили "ополченцям" і говорили: "Хлопчаки, не звертайте уваги, це ми не по вас стріляємо".

Хто такі "наші хлопці", зрозуміло: так багато луганчан називають бойовиків, що воюють на стороні ЛНР.

Подібні чутки, вигадані самими "нашими хлопцями", ходять по Луганську регулярно. Але ось легенда про те, що українські силовики самі вже дзвонять сепаратистам і просять тих "не звертати увагу", поки вони розбираються між собою, - це щось новеньке.

Як раніше повідомлялося, влітку поточного року в окупованому обласному центрі керівники невизнаної "ЛНР" і їх прибічники навмисно дезінформують місцеве населення, стверджуючи, що Щастя і Станицю Луганську обстрілюють не вони, а "правосеки", "нацики" і "Айдар" (який в той момент ніс службу в інших регіонах України).

 

comments powered by HyperComments