СММ ОБСЄ: бойовики «ДНР» та «ЛНР» створюють перешкоди для моніторингу місії

Субота, 9 січня 2016, 18:48
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ стверджують, що представники так званих «ДНР» та «ЛНР» перешкоджають їх роботі.
ОБСЄ

Як передає ІА «Інтерфакс Україна», спеціальна моніторингова місія ОБСЄ знову стикається з тим, що їй перешкоджають виконувати мандат спеціальної місії на територіях, які на даний момент контролюються бойовиками. Зокрема, це стосується Луганщини, де бойовики «ЛНР» знову перешкоджають роботі СММ на багатьох ділянках уздовж лінії розмежування.

А що стосується Донеччини, то тут на контрольно-пропускному пункті стався наступний випадок: місцевий «командир» висунув вимогу спостерігачам СММ залишити транспорт і надати власні посвідчення представникам так званої «ДНР». Перевірка відняла близько 20 хвилин часу.

Крім того, як інформує Цензор.нет, 7 січня в Горлівці бойовиками «ДНР» був зупинений патруль СММ, чиїх представників потім змусили лягти на землю. Бойовики залізли до автомобілю, де шукали наявні відеоматеріали. Потім вони під конвоєм відвели представників СММ до «приміщення військового типу». Через 35 хвилин прийшов їх ватажок і дав наказ відпустити спостерігачів.

comments powered by HyperComments