Сім'я кулеметника Томи, який загинув під час АТО, отримає документи на землю

Середа, 22 березня 2017, 19:43
Боєць 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Геннадій Тома загинув 21 липня 2014 року в боях під Луганськом
Сім'я кулеметника Томи, який загинув під час АТО, отримає документи на землю

Посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня та нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту». У бійця залишилися дружина і дві дочки — старша вчиться в Харківському машинобудівному коледжі і хоче стати економістом, молодша вчиться в 9 класі школи в селі Шелестово, де Геннадій жив і похований. Земельні ділянки в Солоницівці отримають його дружина Наталя і дочка Марія, кожна ділянка — площею 12 соток.

Як повідомили у Головному управлінні Держгеокадастру в Харківській області, продовжується видача земельних ділянок ветеранам АТО. Цього разу вручення наказів на виділення землі відбудеться 24 березня, напередодні Дня Національної гвардії України. З 176 наказів 36 отримають бійці роти поліції особливого призначення «Східний корпус».

У весняній видачі документів на землю всі ділянки — для ведення особистого сільского господарства (1,75 га), і для ведення індивідуального садівництва (0,12 га). У теплу пору року на власних садових наділах учасники АТО зможуть розбити сади, побудувати дачний будиночок або просто зробити це місцем літнього відпочинку. Земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства можна обробляти самостійно або здати в оренду. Місця для садових ділянок фахівці в обласному управлінні Держгеокадастру вибирають мальовничі і, по можливості, недалеко від Харкова. На даний момент зусиллями Держгеокадастру створено вже 15 садових товариств для учасників АТО.

У п'ятницю учасники бойових дій з «Спілки ветеранів АТО» отримають землю в Дергачівському районі для ведення садівництва: 33 ділянки на території Прохідовської сільської ради, 62 ділянки у Солоницівці і 45 ділянок у Слатиному.

«У Спілці ветеранів АТО не ділять бійців за родами військ, але в переддень свята варто сказати, що багато хто з них — бійці Національної гвардії, — нагадує начальник Головного управління Держгеокадастру в Харківській області Євген Оберемок. — Ми вдячні хлопцям за їхню службу і вітаємо всіх нацгвардейцев з річницею створення їх молодого, але вже відомого і славного бойового формування».

Представники чинного підрозділу Нацгвардії, бійці «Східного корпусу» отримають 36 земельних ділянок на території Піщанської сільської ради (село Піщанка, Красноградський район) для ведення особистого селянського господарства.

Раніше герою АТО відкрито пам'ятну дошку на Харківщині. Пам'ять про лейтенанта Литвиненка увічнено у рідному селі Шелестове Коломацького району, у фойє школи, де свого часу він навчався.

Лейтенант юстиції, юрист 17-го батальйону 57 ОМБР Юрій Литвиненко загинув під час проведення антитерористичної операції на сході України 16 грудня 2015 року. Указом Президента України від 8 квітня 2016 року він був посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

«До урочистої церемонії відкриття приєдналися жителі села, співробітники селищної та районної ради, учасники АТО, родичі загиблого, була присутня мати Юрія, - розповів голова Коломацької РДА Сергій Яцюк. – Ми повинні пам’ятати своїх героїв і любити нашу Батьківщину. Одним з пріоритетних напрямів діяльності і районної, і обласної влади, всієї держави є патріотичне виховання молоді, дітей. І ця подія є прикладом саме такої роботи».

comments powered by HyperComments