Волонтерська команда «Території А» та Фонду Сергія Жадана на Вербну неділю відвідала Схід України / ФОТО

Вівторок, 11 квітня 2017, 21:23
Група митців уже традиційно передсвяткові дні Великодня провела з концертною програмою на Сході України.
Волонтерська команда «Території А» та Фонду Сергія Жадана на Вербну неділю відвідала Схід України / ФОТО

8 та 9 квітня,  на Вербну неділю, волонтерська команда «Території А» та Фонду Сергія Жадана вирушила на Луганщину.

Радник Міністра культури, співачка та телеведуча Анжеліка Рудницька, письменник і перекладач Сергій Жадан, співак і композитор Борис Севастьянов, лідер харківського гурту «Папа Карло» Василь Рябко стали учасниками мистецької акції для мешканців селища Новоайдар, місто Кремінна, села Колядівки та військових частин.

Першою зупинкою волонтерів стала  школа-інтернат у прифронтовому Новоайдарі, де мешкають понад триста дітей. Це вже не перший візит митців до юних мешканців інтернату, і цього разу, після екскурсії школою та огляду господарського блоку, де встановлені холодильник та пральна машина, подаровані волонтерами під час попередніх поїздок, школярі влаштували концерт своїм гостям. А митці  були гостинно запрошені виступити  з концертом у районного Будинку культури, де зібралися всі місцеві мешканці,  вихованці інтернату та військові.

Волонтери відзначили дбайливе ставлення  місцевої влади до осередку культури  селища -  Будинок культури відремонтований та добре доглядається.

Артистів дуже привітно зустрічали, несподіванкою концерту стало тріо Анжеліки Рудницької із Борисом Севастьяновим на Василем Рябком, які разом виконали пісню «А вона його не любить». Багато відомих пісень  митці заспівали разом із усім залом. Сергій Жадан залишив автографи у місцевій бібліотеці, співачка Анжеліка Рудницька фотографувалася із давніми та новими прихильниками. Також митці передали у бібліотеку українські книжки.

«Я дуже вдячна усім, хто нас підтримує, хто допомагає нам добратися до зони АТО, хто приносить книжки, ділиться іграшками, речами, хто відгукується на наші прохання, - розповідає Анжеліка Рудницька. – Книжки та подарунки для дітей з інтернату та військових принесли мої друзі та прихильники, і порадували велику кількість людей».

«Особливо приємно, що зміни у містах прифронтової зони починаються із культури,- ділиться своїми вражаннями Сергій Жадан. – Такі будинки культури не часто зустрінеш у райцентрах по Україні. Радують і повні зали глядачів».    

На думку учасників мистецької поїздки, український Схід оговтується від кризи. Дитячі будинки та інтернати вражають свіженькими ремонтами, мешканці - активною громадянською позицією і бажанням налагоджувати життя.

Приємною була зустріч митців і в спортивному інтернаті м. Кремінна, де мешкає близько ста майбутніми українськими чемпіонами із легкої атлетики, гімнастики та силових видів спорту. Дуже теплий прийом влаштували українським артистам у селі Колядівка, де у сільському клубі зібралися і місцеві мешканці, і українські військові.

«За часи Незалежності України до нас у село вперше приїхали такі відомі люди, - розповів сільський голова у фіналі концерту. - Якби до нас на Схід приїжджали наші артисти, письменники, художники – в Україні не було б війни».

Ці слова прозвучали сумно, але тональність зустрічі змінилася, як тільки артисти запропонували усім разом заспівати найвідомішу українську пісню «Червона Рута», яка добре відома і дорослим, і малюкам.

Фінальною зустріччю поїздки в АТО став концерт для українських розвідників, після якого вони ще довго не відпускали гостей, фотографувалися і ділилися думками про війну та обов’язкову перемогу.

comments powered by HyperComments