Що відбувається в Луганську: всі подробиці

Яша Томський  |  Середа, 22 листопада 2017, 19:31
Центр і так уже окупованого Луганська захопили «зелені чоловічки» без розпізнавальних знаків.
Що відбувається в Луганську: всі подробиці

За повідомленнями із соцмереж, бойовики, котрі перекрили вулиці в центрі Луганська, взагалі не орієнтуються в місті: «Адрес не знають, інших вулиць – теж. Зараз здійснюють паспортний контроль перехожих і цікавляться метою проходу на територію. Торби не оглядають», – наголошується в повідомленні спільноти «Другой Луганск».

Почалося все з того, що 20 листопада главарь банди під умовною назвою «ЛНР» такий собі Ігор Плотницький своїм «указом» зняв з посади «міністра МВС» (і тезку за сумісництвом) Ігоря Корнета. Той відмовився підкорятися наказу. І під управу «МВС» підігнав БТРи. Будівлю оточили озброєні люди, деякі з ручними гранатометами.

«Схоже, Корнет вирішив «оскаржити рішення суду» про своє звільнення з посади міністра», – іронізує журналіст Андрій Діхтяренко.

Пізніше Корнет, коментуючи захоплення центру Луганська озброєними людьми, заявив про «припинення діяльності української (!) диверсійно-розвідувальної групи», а свою відставку спростував.

Однак Плотницький («овоч №2», як охрестили його «гострі і злі язики») запевняє, що путч (!) у Луганську – це «спроба певних структур МВС таким способом оскаржити рішення суду і клопотання комітету Народної ради ЛНР» (кінець цитати), а заяви Корнета, мовляв, не мають юридичної сили. (Інше питання: а ви там, хлопці-молодці, взагалі всі якусь юридичну силу маєте?..)

За інформацією джерел, близьких до ватажка «ДНР», будівлю оточили лояльні до Плотницького військові. Вони взяли під контроль ще й будівлю КРРТ (телебачення). За непідтвердженими даними, у Луганськ із Донецька прибули три військових «Урали» з бойовиками «охорони», яка підпорядковується товаришу по нещастю – главареві «ДНР» Сашку Захарченку. Втім, джерела «Нової газети» стверджують, що Плотницький, який зранку 22 листопада перебував на робочому місці, нібито наказав їм звільнити місто, однак вони наказ проігнорували. Невідомі продовжують блокувати доступ до адміністративних будівель, співробітники розпущені по домівках. Наразі йдуть арешти людей, наближених до Плотницького.

Також пройшла інформація про те, що Плотницький втік до Росії, проте він сам цю інформацію спростовує. Дійсно, що йому там робити? «Есть большие сомнения, что в Москве остались люди, которые смогут его вытянуть», – повідомив російський найманець в ОРДЛО Олександр Жучковській в своєму Telegram-каналі.

«Що зараз відбувається. Судячи з усього, «корнетівці» продовжують поступово встановлювати свої порядки, заарештовуючи людей Плотницького та беручи під контроль урядові будівлі. «Глава», найімовірніше, досі знаходиться заблокований в «Білому домі», – повідомляють інсайдери в соцмережах.

Координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук повідомив в Facebook такі подробиці:

«Після довгого протистояння ватажок «ЛНР» І.Плотницький звільнив «міністра внутрішніх справ ЛНР» І.Корнета з формулюванням «у зв'язку з порушенням стосовно нього кримінальної справи», «тимчасовим виконувачем обов'язків міністра» призначений «начальник кримінальної поліції МВС ЛНР» В.Черков. Безпосередньо перед звільненням, в рамках протистояння з ватажком «ЛНР» Корнет дав вказівку підлеглим йому підрозділам перейти на «посилений режим служби». Зокрема, всім співробітникам «МВС ЛНР» було заборонено залишати свої робочі місця «аж до особливого розпорядження», організовані бойові чергування для можливого протистояння фізичному захопленню об'єктів «МВС ЛНР» підрозділами інших «силових відомств ЛНР», лояльних І.Плотницькому. В оточенні Плотницького ці заходи викликали резонанс з формулюванням про підготовку Корнетом «силового заколоту і захоплення влади», – повідомив Дмитро Тимчук.

У Кремлі конфлікт не коментують. Звісна річ, «настамнет»...

Загалом, як влучно висловився директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко, «павуки в банці продовжують жерти один одного».

Зостається заспивати: «Корнет Оболенский, налейте вина» – немов про ті часи і події столітньої давнини. До речі, авторство цієї вельми популярної пісні досі не визнано... Втім, як і «молоді республіки». Симптоматично...

comments powered by HyperComments