Порошенко став головою Міністерства закордонних справ

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 11:57
Верховна Рада призначила Петра Порошенка міністром закордонних справ. «За» проголосували 240 депутатів з 440 зареєстрованих в залі.
порошенко, міністр, верховна рада, ющенко

Так, кандидатуру Петра Порошенка підтримали 1 депутат від Партії регіонів, 151 член фракції Блоку Юлії Тимошенко, 63 парламентарії від блоку Наша Україна – Народна самооборона, 1 депутат від Компартії, 20 членів фракції Блоку Литвина, а також 4 позафракційних депутата.

Нагадаємо, представлення на призначення П. Порошенка головою МЗС було зареєстровано у ВР 7 жовтня.

Раніше Віктор Ющенко пропонував призначити на місце звільненого 3 березня Владимира Огризка посла України в США Олега Шамшуру. Ця ж кандидатура пізніше була підтримана урядом.

Петро Порошенко народився 26 вересня 1965 р. в м. Болград Одеської області. У 1989 р. закінчив факультет міжнародних відносин і міжнародного права Київського університету ім. Т. Шевченка за фахом «Економіст-міжнародник».

Свою політичну кар'єру П. Порошенко почав в 1998 р., ставши народним депутатом України. У 2002 р. увійшов до складу фракції «Наша Україна». Займав пост секретаря Ради національної безпеки і оборони України з 8 лютого по 8 вересня 2005 р. У парламенті V скликання він очолював комітет з питань фінансів і банківської діяльності. У лютому 2008 р. П. Порошенко зайняв пост голови Ради НБУ.

8 жовтня на погоджувальній раді лідерів фракцій не вдалося досягти домовленості. БЮТ хоче спочатку призначити двох віце-прем'єрів, а також міністрів на вакантні посади в Кабміні –  розділів Мінтрансу, МЗС тощо.

ПР, у свою чергу, наполягає, що спочатку треба розглянути звільнення міністрів які дискредитували себе і які «викликають обурення в суспільстві».

 

comments powered by HyperComments