Під час місцевих виборів 2015 були «договорняки» та адмінресурс, - Ситенко

Четвер, 29 жовтня 2015, 15:56
На виборах в місцеві ради харківська влада активно використала адмінресурс.
Під час місцевих виборів 2015 були «договорняки» та адмінресурс, - Ситенко

Як розповів в інтерв'ю Лізі кандидат в мери Харкова від ОО «Самопомiч» Тарас Ситенко, застосування адмінресурсу сильно позначилося на результатах виборів.

Таким прикладом може стати результат голосування за «Наш край» і «Волонтерську партію». Так, по усіх соцопитуваннях «Наш край», створений спеціально під вибори, в якому не було значної політичної фігури, не долав прохідний бар'єр. Тоді як «Волонтерська партія» вела грамотну виборчу кампанію.

«Але втрутився адмінресурс, завдяки чому «Наш край» набирає в Харкові близько 6,5%,а «Волонтерська партія» не набирає і 3%, - сказав він.

Також Т.Ситенко заявляє про існування певних домовленостей між чинним мером Геннадієм Кернесом і Адміністрацією Президента.

«Ми цей договорняк тут своїми очима спостерігаємо. Є навіть впливові сімейні пари, в яких один балотується від БПП, а інший - від «Відродження», - сказав він.

Нагадаємо, Т.Ситенко також заявив, що низька явка на виборчі дільниці - наслідок політичної апатії населення, яке розчарувалося у владі і не вірить в можливість яким-небудь чином впливати на політичну ситуацію.

 

comments powered by HyperComments