Під моніторинг «Опори» потрапили чотири харківських нардепи

Варта  |  Четвер, 8 грудня 2016, 19:11
ЗМІ викривлюють інформацію, яку надають представники політичних партій, - вважают партії
Під моніторинг «Опори» потрапили чотири харківських нардепи

Таку думку представник ХМО ВО "Батьківщина" Любомир Григорець озвучив на круглому столі "Взаємодія ЗМІ і суспільно-політичних регіону", де зібралися представники громадськості, політики та експерти. За останні роки через нові технології ця ситуація тільки погіршилася, додав політик. Він пожалівся на великі витрати політсил на прямі ефіри, бо так вони можуть донести інформацію. На його думку, зараз необхідно знайти баланс в даній сфері, щоб і політики мали нагоду доносити власну інформацію.

Те, що політиків "не чують", вина не ЗМІ, говорять громадські активісти. Просто, популістські і банальні речі політичних партій вже не в тренді.

"І люди, і спільнота, хочуть чути щось важливе для неї. Не те, що «у нас нічого не виходить», "все залишається на тому самому місці" та "ЗМІ погані, бо вони нас не показують". Або що влада не змінилась і все стає тільки гірше. Люди не дуже хочуть таке чути. Можливо, цього бажають хіба що люди, які залишились в минулому. Але країну рухає позитив і конструктив", - відзначила координаторка громадської ініціативи "Мандруймо Україною!" Вікторія Склярова.

За її словами, сучасні ЗМІ доносять більш важливу інформацію, про що свідчить успішна взаємодія між журналістами та представниками громадських організацій.

"У нашому здобутку є приблизно п’ять ініціатив, які знайшли дуже широкий резонанс у ЗМІ. - говорить активістка. - Наприклал, одна з подій, яка дуже широко висвітлювалась, - так звані перемовини про перемир’я між Євромайданом і Антимайданом та з’їзд координаторів Євромайдану з різних міст України в грудні 2014 року. Було чимало проблем та провокацій, проте і ця подія викликала резонанс в суспільстві завдяки ж тому висвітленню в ЗМІ"

Показовим прикладом також може слугувати інцидент з розбитою дошкою Юрію Шевельову, говорить активістка. Тоді завдяки медійному висвітленню чимало людей як в Україні, так і за кордоном дізнались про особистість видатного харківського філолога та почали цікавитися його здобутками. І незважаючи на намагання тодішньої влади "зам’яти" цю справу, вона отримала широкий розголос, додала Склярова.

Необхідність моніторингу виконавчої, законодавчої, місцевої влади, політичних діячів та важливість спільної роботи в цьому напрямку між політичними структурами, громадськими активістами та представниками ЗМІ, в свою чергу, відзначили представники "Опори".

"Зараз у нас в Харкові є два активні проекти з моніторингу чотирьох народних депутатів. І проект з моніторингу виборів до територіальної громади. В сфері взаємодії присутнє небажання політичних структур іти на контакт. А також певна політична заангажованість. В будь-якому випадку, в контакті з міськими та сільськими радами та іншими структурами, з якими нам доводиться мати справу, питання вирішувалося за допомогою офіційних запитів на інформацію. Це певний негативний момент, адже я вважаю, що взаємодія ЗМІ, громадських активістів та представників політичних структур є необхідною для розвитку громадянського суспільства", -  зазначила громадська консультантка громадянської мережі "ОПОРА" Катерина Мінкіна.

 

comments powered by HyperComments