Надія Савченко оприлюднила списки полонених і зниклих безвісті людей: документ

Вівторок, 10 січня 2017, 19:13
10 січня на сторінці Надії Савченко у Facebook з`явилися списки полонених і зниклих безвісті на Донбасі людей.
Надія Савченко оприлюднила списки полонених і зниклих безвісті людей: документ

"Чому потрібно публікувати списки полонених і зниклих безвісті людей? Та для того щоб їх можна було знайти!", - розпочала нардеп свій пост.

За словами Надії Савченко, обмін "всіх на всіх" здійснюється у три етапи. Спочатку здійснюється обмін по списках, які підтверджує кожна сторона зі свого боку утримуваних полонених. На другому етапі з тих, хто залишився в списках, розшукуються по прихованих в'язницях і підвалах, одною й іншою стороною, всі полонені, що залишилися живі. Далі всі, кого знайти не вдалося, визнаються мертвими або безвісті зниклими.

Савченко зазначила, що в оприлюднених списках є дві категорії людей. По-перше, це українські військовополонені, що знаходяться на окупованій Росією території Донецької та Луганської областей України. Нардеп вирахувала, що перший етап обміну підтверджених осіб з обох боків - 42 на 256.

"Друга категорія обміну -  це українські політв'язні, що утримуються у російських в'язницях та в окупованому, Росією, Криму... Маємо перший етап обміну по другій категорії "всіх на всіх" - це 44 на 102", - зазначила Савченко.

Проте, на думку Надії Савченко, особливо важливим є другий етап. "Коли ми уважно подивимося на списки то побачимо, що очільники "ДНР" і "ЛНР" в списках своїх людей подали дуже багато росіян: 47 росіян в списках від "ДНР" (вони відмічені помаранчевим кольором) і 4 росіянина в списках від "ЛНР" (вони помічені жовтим кольором).   Для чого так зробили? Та щоб приховати присутність російських військ на території України видавши їх за сепаратистів і щоб виміняти їх, під шумок, не віддавши українських політв'язнів з Росії та окупованого Росією Криму!", - зазначає нардеп.

Також вона зазначила, що в списках, що оприлюднені, є інформація, зібрана за дев'ять місяців після її повернення, тож, дані вже можуть бути неточності.

"Якщо у вас є якась інформація чи ви знайшли себе чи своїх рідних, знайомих, в цих списках і вам вже не потрібна, чи навпаки, потрібна допомога то пишіть мені на фб", - написала Надія Савченко.

Нагадаємо, у грудні 2016 року «Батьківщина» виключила Надію Савченко зі складу фракції за переговори з терористами.

comments powered by HyperComments