За підтримки Харківської «Солідарності» діти відсвяткували Різдво на Калущині

Вівторок, 17 січня 2017, 12:53
Це вже добра традиція – щороку у районі приймати дітей зі сходу України на Різдвяні свята
За підтримки Харківської «Солідарності» діти відсвяткували Різдво на Калущині

36 дітей і 4 вчителів із Зачепилівського і Кегичівського районів Харківської області з Новорічно-Різдвяними святами не просто повірили в диво, а стали учасниками великого світлого диво-свята, диво-подорожі, яка відбулася під патронатом депутатів Харківської обласної ради від партії «Солідарність» - Блок Петра Порошенка».

Діти гостювали у селах Завій, Новиця, Тужилів, Голинь і Кропивник.

Тиждень діти провели на Івано-Франківщині, подорожуючи по неповторним місцям українських Карпат: м.Яремче, скелі Довбуша, карпатські джерела та водоспади, урочище Шандра, льодова арена, музеї Івано-Франківська. А найголовніше – стали учасниками справжнього Вертепу, долучилися до гуртів колядників, доторкнулися до багатьох українських звичаїв, обрядів, дійств, посмакували незвичними для нас традиційними стравами жителів Калуського району, що на Івано-Франківщині.

За словами вчителів, які супроводжували дітей, дуже важливо для дітей було на власні очі побачити справжні українські різдвяні традиції, тим більше, бути безпосередніми учасниками обрядових дійств. Вчителі подякували жителям Калущини, які приймали гостей, за їхню щедрість, щирість та доброту.

За словами голови фракції «БПП «Солідарність» у Кегичівській районній раді Романа Гончарова, наші школярі отримали незабутні враження від поїздки, залишилися надзвичайно задоволені можливістю побувати на Прикарпатті.

 

comments powered by HyperComments