У Харкові Міносвіти звинуватили в потуранні сепаратизму/ Доповнено

Середа, 22 березня 2017, 16:30
Таку заяву зробив депутат Харківської облради Едуард Рубін
У Харкові Міносвіти звинуватили в потуранні сепаратизму/ Доповнено

"МОН зробив все, щоб провідний вуз очолив радник Януковича, а заступниками стали сепаратисти.

Керівники МОН, Лілія Гриневич, Греба Роман, Володимир Ковтунець, Полянський Павло, це було вашою метою, коли ви незаконно звільняли мене? Це було вашою метою, коли ви незаконно підписували контракт на роботу ректора проігнорувавши рішення суду? Ваші методи беззаконня? Ви готуєте вузи для передачі Росії?", - написав Рубін у своєму фейсбуці.

"І колектив ХНУРЕ, і харківська громадськість дуже втомилися від заяв Едуарда Юхимовича. Збиток, який він завдав університету, детально вивчають правоохоронні органи, - в свою чергу парирував проректор Василь Россихин. - Хотілося б попередити, що звинувачення в сепаратизмі, особливо голослівні, не можуть бути без обвинувальних вироків за ст. 109, 110 КК ".

Василь Россихин також зазначив в коментарі NewsRoom, що, якщо його підтримає колектив університету, він подасть цивільний позов до Едуарда Рубіну про захист честі і гідності.

Нагадаємо, що рішенням Апеляційного суду Харківщини Едуарда Рубіна відновлено на посаді ректора Харківського національного університету радіоелектроніки. Рішення судової інстанції вступило в силу одразу після зачитування в залі суду. Документ повинні були надіслати у Міністерство освіти та науки, щоб там відреагували на нього належним чином.

Раніше виконуючим обов`язки ректора ХНУРЕ був призначений Валерій Семенець.

Колективу вишу Семенець був представлений заступником директора Департаменту науки і освіти ХОДА – начальником управління освіти і науки Володимиром Ігнатьєвим.

 

 

comments powered by HyperComments