За доступ до російських соцмереж провадеров будуть штрафувати

Середа, 17 травня 2017, 11:06
Нацкомісія держрегулювання зв'язку налаштована рішуче
За доступ до російських соцмереж провадеров будуть штрафувати

У комісії нагадали провайдерам, що виконання указу Президента і рішення РНБО є обов'язковим для всіх і набуло чинності з моменту видання указу Президента України.

"Звертаємо увагу, операторів, провайдерів телекомунікацій, що надають послуги доступу до Інтернету, що:

статтею 145 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено, що порушення умов і правил, що регламентують діяльність у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України, передбачену ліцензіями, дозволами - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення за порушення, передбачені частиною першою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

згідно зі статтею 148-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення порядку та умов надання послуг зв'язку в мережах загального користування - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - повідомляє прес-служба установи.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  санкції підготовувала Рада національної безпеки і оборони України, а рішення Ради / від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" / введено в дію Указом Президента України Петра Порошенка №133/2017 від 15 травня 2017 р.

Крім заборони економічного діяльності окремих громадян і підприємств РФ, указ передбачає заборону інтернет-провайдерам здійснювати послуги з доступ до сайтів Яндекс, Доктор Веб, Лабораторія Касперського, Mail.ru, соціальних сетян Однокласники і Вконтакте. "Заборона Інтернет-провайдерам надання послуг доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів" Mail.ru "(www.mail.ru) і соціально-орієнтованих ресурсів" Вконтакте "(www.vk.com) і" Однокласники "(www.ok. ru) ", ​​- йдеться в описі санкцій проти Mail.ru.

comments powered by HyperComments