Гройсман: Земля має стати інструментом відродження фермерства

Понеділок, 17 липня 2017, 11:51
Здійснення земельної реформи та створення моделі використання землі як активу має на меті відновити фермерство в Україні та відродити село.
Гройсман: Земля має стати інструментом відродження фермерства

Про це сказав в ефірі телеканалу 112.UA Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Справжня Вата

«Я проти дискусії «мораторій (на продаж землі) чи не мораторій». Я за те, щоб українська земля була інструментом відродження українського фермерства, села», - сказав Глава Уряду.  

Він підкреслив помилковість твердження про село, як «про поле, де лише сіють, збирають, вантажать на корабель і продають зерно за валюту».  «Для мене село, аграрний сектор -  зовсім інше», - сказав Володимир Гройсман  і звернув увагу на необхідність розвивати території, закладати умови розвитку невеликих фермерських господарств, які формуватимуть додану вартість.

«Треба змінювати структуру економіки, розвивати малий і середній бізнес. Для мене надзвичайно важливо розвиток фермерства, малих підприємств, які починають створювати додану вартість, якісний продукт на селі, адже вони не тільки збирають, а й переробляють продукцію, дбайливо доглядають землю, розвивають тваринництво. Такі підприємства треба розвивати, давати їм можливості для зростання», - сказав Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що розвиток малого й середнього бізнесу, підтримка мікропідприємств може стати новою точку економічного росту для України. 

«Всі зацікавлені в тому, аби економіка зростала, підвищувалися зарплати, зростала вартість активів», - сказав Прем’єр-міністр.

Нагадаємо, також прем’єр повідомив, що Уряд реформує 10 міністерств. У цих відомствах буде здійснено повне переформатування структури.

Більше новин читайте на сайті Справжня Варта.

 

comments powered by HyperComments