Вибори в ОТГ: у «Солідарності» не ховались за самовисуванцями і вже святкують

Вікторія Христич  |  Понеділок, 30 жовтня 2017, 15:32
В обласному штабі БПП не побоялися йти на вибори під прапором партії влади
Вибори в ОТГ: у «Солідарності» не ховались за самовисуванцями і вже святкують

Про це сьогодні на брифінгу, присвяченому підсумкам виборів в 7 об'єднаних громадах Харківщини, розповів глава секретаріату обласної парторганізації «Солідарності» Віталій Маляренко.

«Працюючи в Харківській області, ми принципово йдемо від бренду «Солідарність». Є така модна зараз технологія – проводити кандидата в раду під виглядом самовисуванця. Часто партії звинувачують в цьому один одного, особливо на виборах до Верховної Ради. Для нас було принципово висунути своїх кандидатів від партії у всіх 7 громадах по всіх округах – і ми єдина партія в Харківській області, яка це зробила. І коли люди йшли до виборців, вони не приховували свою партійну приналежність», - підкреслив Маляренко.

«Точно так само, як і ми, працюючи в штабі, не ховаємося і не приховуємо свою приналежність до «Солідарності» – це принципово, це чесна робота з виборцями. Щоб перемагати, потрібно шукати гідних кандидатів, вміти з ними працювати і йти до людей з чесної і зрозумілої їм програмою», – вважає він.

За словами глави секретаріату обласної парторганізації, традиційно політичні партії-учасники виборчого процесу звинувачують один одного у фальсифікаціях і підтасовках.

«Оскільки ми, як ніхто інший, зацікавлені в прозорості і чесності виборів, то вчора особисто об'їжджали виборчі дільниці. Скрізь вибори проходили спокійно, скрізь були представники різних політичних сил. Було дуже багато спостерігачів – часто вони заважають роботі комісій, буквально стоять над душею у членів комісій і заглядають – «що там відбувається». Тим не менш, ніхто їм в цьому не перешкоджав», – стверджує Маляренко.

Він повідомив, що під час цієї виборчої кампанії було зафіксовано всього три скарги, що не носили ознак, але які суттєво впливають на результати голосування в ОТГ.

«Зокрема в Малоданилівській об'єднаній територіальній громаді Дергачівського району було вказане помилкове ім‘я кандидата в бюлетені, – розповів Маляренко, – комісія прийняла рішення порахувати ці всі бюлетені та зарахувати цьому кандидату. Наталинська ОТГ Красноградського району – голосування не по місцю перебування. Виборцю був виданий бюлетень з сусіднього округу, який входить до цієї дільниці. Поміняли – відповідно, виборець проголосував. Також в Зачепилівській ОТГ виборчі скриньки були запечатані без списику членів комісії. Коли цей факт був виявлений, його було усунуто».

Як повідомляла «Справжня варта», 29 жовтня під час виборів в 201-й територіальній громаді максимальний для БПП «Солідарність» результат показали дві області – Харківська та Тернопільська. Представники партії заявляють, що такий результат є показником постійної роботи з людьми.

comments powered by HyperComments